Το μάθημα Κινητήρας ΧΘ με την Αντιγόνη Γύρα ξανάνοιξε από 6 Ιουλίου 2015 και για όλο τον Ιούλιο θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά για όλους.

“Χορός,θέατρο, μουσική, γέλιο, απώλεια βάρους, τρέλα, σεβασμός, ζεστασιά, μουσική, διατάσεις, καρδιά, ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ” – Μαριλένα, μαθήτρια Κινητήρα ΧΘ

Το μάθημα ΚινητήραςΧΘ είναι ένα μάθημα που συνδυάζει σύγχρονες τεχνικές χορού και θεάτρου μέσα από τη ματιά των ανθρώπων του Κινητήρα. Μέσα στο μάθημα δίνεται έμφαση στη σωματική και θεατρική έκφραση, τη δημιουργική άσκηση του σώματος και της φωνής καθώς και την ανάπτυξη της ομαδικότητας μέσα από τις παραστατικές τέχνες.

Συντονίζει η Αντιγόνη Γύρα

Το πρώτο μέρος ενεργοποιεί και δυναμώνει το σώμα και τη φωνή με επικέντρωση στο σκελετό, τη χρήση του πέλματος και την κίνηση μεταξύ ουρανού και γης.

Το δεύτερο μέρος είναι αυτοσχεδιασμός, σύνθεση, δραματοποίηση και παιχνίδι με έμπνευση από διαφορετικά είδη μουσικής, θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες, εικόνες κλπ.

Το μάθημα παρακολουθούν άνθρωποι που προέρχονται από τελείως διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και ηλικίες.

Σκοπός ήταν, είναι και παραμένει το μάθημα να λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

Μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια συστηματικής δουλειάς οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην ομάδα του ΚΙΝΗΤΗΡΑ.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (www.kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη.

Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας όπου φοιτούν τα δύο από τα τρία παιδιά της. Εκεί εμπνεύστηκε και το νέο της όραμα, τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).