Ο γλύπτης Ingbert Brunk παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, όλα δημιουργίες πάνω σε ναξιώτικο μάρμαρο στην αίθουσα τέχνης Red Gallery…

Την λιτότητα της ελληνική γραφής με την αδρότητα της γερμανικής του καταγωγής, συνδυάζει στον τρόπο που προσεγγίζει το μάρμαρο της Νάξου, μοναδικό υλικό, φορέα έμπνευσης, αλλά και εφαλτήριο δημιουργίας του ο γλύπτης Ingbert Brunk.

Πρόκειται για μια σειρά εντυπωσιακών γλυπτών, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, σε οικείες λιτές φόρμες (μαξιλάρι, χιτώνας, σταυρός, κ. ά.) που μοιάζουν διαπερατά από το φως και προκαλούν την οπτική μας αίσθηση να τα χαϊδέψει. Ο όγκος και το βάρος στη δουλειά του Brunk, γίνονται μεγέθη υπό αμφισβήτηση. Με έναυσμα τα μαρμαρόγλυπτα του Πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού, ο  Ingbert Brunk προσεγγίζει το ναξιώτικο μάρμαρο με τόση λιτότητα, όσο μόνο ένας Γερμανός θα μπορούσε.

Ο Ingbert Brunk  ζει και εργάζεται στη Νάξο καθώς θεωρεί θεώρησε ότι είναι σπουδαίο να δουλεύεις με το υλικό στον τόπο από τον οποίο προέρχεται. Δουλεύει στο εργαστήριο του που είναι τοποθετημένο σε ένα ενετικό φρούριο, στο κάστρο της Χώρας Νάξου.

Το μάρμαρο της Νάξου είναι φημισμένο για την ποιότητα του, την υφή αλλά και τους ιδιαίτερους χρωματισμούς του, κυρίως λευκό με αποχρώσεις του γκρι και μικρές δόσεις κίτρινου και μαύρου. Η δουλειά του Brunk, η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως ως αφαιρετική, έχει δέσει μοναδικά με την ποιότητα του μαρμάρου.