Η Μάγια Λυμπεροπούλου διάνυσε μια μακρά και λαμπρή πορεία στη σκηνή, χαρίζοντάς μας ανεπανάληπτες ερμηνείες χάρις στο εξαιρετικό ταλέντο, την εσωτερικότητα, την εκφραστικότητα, τη γοητευτική προσωπικότητα, στοιχεία που την χαρακτήριζαν και την έκαναν να ξεχωρίσει από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση στο θέατρο.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας θεατρικών δοκιμίων με τεράστια προσφορά στην Τέχνη της αφήνει μια πλούσια παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε μία φορά, το 1978, ερμηνεύοντας την Κατερίνα στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της στρίγγλας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σεβαστίκογλου.

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ, παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς θεατρικούς ρόλους τους οποίους ενσάρκωσε με συγκλονιστικό τρόπο. Επίσης, είχε διατελέσει πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.