Μουσικά κομψοτεχνήματα στο μεταίχμιο του Κλασικισμού με τον Ρομαντισμό θα παρουσιάσουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Κουαρτέτο Εγχόρδων Kroger (Κρόγκερ) και η πιανίστα Δανάη Καρά.

Η μελωδική συνάντηση του τετραμερούς σκανδιναβικού σχήματος με την Ελληνίδα σολίστ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μεγάρου που είναι αφιερωμένες στη Μουσική Δωματίου.

Το πρόγραμμα της βραδιάς, η οποία τιτλοφορείται «Το πέρασμα στον Ρομαντισμό», περιλαμβάνει συνθέσεις των Μότσαρτ, Μέντελσον και Μπραμς και διανθίζεται από αποσπάσματα κειμένων του μεγάλου Δανού φιλοσόφου και θεολόγου Σαίρεν Κίρκεγκωρ (1813-1855), από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια. Τα αποσπάσματα (σε μετάφραση Γιάννη Πλεμμένου) θα αναγνώσει η ηθοποιός Αννέζα Παπαδοπούλου. Επίσης, θα γίνει σύντομος σχολιασμός του προγράμματος για το κοινό πριν από την έναρξη της συναυλίας από τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Βασιλικής Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Δανού φιλοσόφου Søren Kierkegaard.