Το Εικαστικό Θέατρο Πράσσειν Άλογα παρουσιάζει την παράσταση Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα, από το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, σε συμπαραγωγή με την καλλιτεχνική εταιρεία Αργώ, στο θέατρο Αργώ Studio από τις 14 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με ηθοποιό και εμψυχωμένα αντικείμενα για παιδικό και ενήλικο κοινό… Μια Σαββατιάτικη απόδραση στο χώρο της φαντασίας, ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμύθι που καλεί τους θεατές να συμμετάσχουν ενεργά στην εξέλιξη και τελική έκβασή του…

Η Αριστέα Κοντραφούρη, ηθοποιός- παιγνιοθεραπεύτρια, συμμετέχοντας για χρόνια στην ομάδα Πράσσειν Άλογα και δημιουργώντας ταυτόχρονα στο χώρο του παιδιού με την συγγραφή έργων, σκηνοθεσία παραστάσεων, μας μεταφέρει σε ένα ονειρικό θέαμα που συνδυάζει τον κόσμο της κούκλας, με αυτόν του παιχνιδιού, της υποκριτικής και αφήγησης.

Με αφετηρία το υπέροχο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, δημιουργήθηκε μια διαδραστική παράσταση, που πραγματεύεται την απληστία. Στόχος της είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από ευέλικτες φόρμες και απλά αντικείμενα- παιχνίδια να συνδράμουν στην εκτέλεση της με τη συμμετοχή της φαντασίας τους και να διακρίνουν  την ομορφιά της λιτότητας μιας και ζουν σε μια κοινωνία που τη λησμονεί.  Ο μαγικός, πολύχρωμος και απέριττος κόσμος της παράστασης τα ωθεί σε μια διαφορετική προσέγγιση.

Το σκηνικό, κούτες που μετατρέπονται σε βάρκα, αυτοκίνητο, πύλη παλατιού. Ένα γάντι, ένα καπέλο και 6 κορύνες εμψυχώνονται και αφηγούνται το παραμύθι στα παιδιά. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, δίνουν το δικό τους τέλος στο παραμύθι… Παιδιά και ενήλικες μαθαίνουν το μυστικό τραγούδι των κατοίκων της Σαρλενάκ, τραγουδούν μαζί με αυτούς. Γίνονται όλοι κάτοικοι.  Ένα κόκκινο μανιτάρι χορεύει, ενώ ένα κοστούμι κυβερνήτη ζωντανεύει…