Το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει την έκθεση «Το κόμικ και η κρίση» με συμμετέχοντες καλλιτέχνες από

την Ελλάδα, την Ισπανία και την Αργεντινή από τις 6 Μαρτίου 2013.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι δύο από τις χώρες που υφίστανται την επίθεση της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια και το Ινστιτούτο Θερβάντες, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελλάδα και στον ισπανόφωνο κόσμο, ανοίγει τον διάλογο πάνω σ’ αυτό το θέμα μεταξύ καλλιτεχνών του κόμικ από τα δύο ευρωπαϊκά άκρα της Μεσογείου και από την Αργεντινή, η οποία είναι μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που υπέφερε πρόσφατα κι αυτή μια βαθειά κρίση.

Τρεις έλληνες, δύο ισπανοί κι ένας αργεντινός απαθανατίζουν στο χαρτί με τα σχέδια και τις ιστορίες τους, τις απόψεις τους για την κρίση, χρησιμοποιώντας διάφορα  μέσα και τεχνικές. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι οι: Μπερνάρντο Βεργκάρα και Μανέλ Φοντεβίλα από την Ισπανία, Μπερνάρντο Έρλιχ από την Αργεντινή και Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιχάλης Διαλυνάς, Πέτρος Χριστούλιας από την Ελλάδα.

Επιμελήτρια: Λήδα Τσενέ, καλλιτεχνική διευθύντρια του Comicdom Con Athens.

Εγκαίνια: Τετάρτη, 06.03.2013, 19:30
Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13:30 και  16:00-21:00, Σάββατο: 10:00-13:30.
Κλειστά: Τις Κυριακές και στις 18 και 25.03.2013.
Αίθουσα Εκθέσεων  του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας , Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται δύο στρογγυλά τραπέζια με ειδικούς στο κόμικ και στην επικοινωνία:

20.03.2013, 19:30. Η αναλογική τέχνη στην ψηφιακή εποχή, με τον Μιχάλη Αρφαρά, εικαστικό, καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και διευθυντή του Τομέα Χαρακτικής,  τον δημιουργό κόμικς, Θανάση Πέτρου και τον συγγραφέα και σεναριογράφο κόμικς, Δημήτρη Βανέλλη. Συντονιστής: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

10.04.2013, 19.30 Το κόμικ και οι κρίσεις, με τους Γιάννη Κουκουλά, ιστορικό τέχνης, Σπύρο Δερβενιώτη, σκιτσογράφο και Γιώργο Μπότσο, δημιουργό κόμικς. Συντονίστρια: Λήδα Τσενέ.

Στα ελληνικά.