Ένας ευφυής συνδυασμός gothic ατμόσφαιρας, σύγχρονης παράνοιας και οικιακού δράματος.

Το ονειρεμένο σπίτι τους θα γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της. Η αγγελία φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή: µια θέση εσωτερικής νταντάς µε απίστευτα υψηλές απολαβές, την οποία η Ρόουαν δεν μπορεί να αγνοήσει. Όταν φτάνει στην Οικία Χέδερµπρι, ενθουσιάζεται µε το πολυτελές «έξυπνο» σπίτι και µε τη φαινομενικά τέλεια οικογένεια. Εκείνο που δεν γνωρίζει είναι ότι οδεύει προς έναν εφιάλτη –που καταλήγει µε ένα παιδί νεκρό και την ίδια στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για φόνο.

H Ruth Ware αποτίνει φόρο τιμής στο κλασικό έργο Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, μεταφέροντας μας στο δικό της σκοτεινό σύμπαν. Ένα μυθιστόρημα με αριστοτεχνικά δουλεμένη πλοκή, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα απρόσμενα ανατρεπτικό τέλος, με φόντο την απομονωμένη Σκοτσέζικη πολυτελή κατοικία των Χέδερμπρι.

Ruth Ware

Η Ρουθ Γουέαρ είναι ευπώλητη συγγραφέας αστυνοµικών µυθιστορηµάτων Τα βιβλία της Βαθιά στο σκοτεινό δάσος, Η γυναίκα στην καµπίνα 10, Το παιχνίδι των ψεµάτων και Ο θάνατος της κυρίας Γουέσταγουεϊ (Εκδόσεις Κλειδάριθµος) έγιναν best seller µεταξύ άλλων και στους καταλόγους των Sunday Times και New York Times, ενώ έχουν µεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Η Ρουθ ζει στο Μπράιτον.