Το νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «Το Κελεπούρι» κάνει πρεμιέρα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αμιράλ την Πέμπτη …

10 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Πρόκειται για μια  ξεκαρδιστική κωμωδία με αποχρώσεις παραμυθιού.

Πυρήνας του έργου είναι η κρίση. Ασχολείται με την διαπίστωση του πόσο ακραία  μπορούν να φερθούν οι άνθρωποι για να κερδίσουν χρήματα. Με καυστικό χιούμορ και γερές δόσεις παραμυθιού και συναισθήματος, θέτει το κρίσιμο ερώτημα «έως που μπορείς να φτάσεις για τα λεφτά και  πόσο εύκολο είναι να περάσεις το όριο –όταν τα πάντα γύρω καταρρέουν». Πάνω από όλα όμως το έργο διακατέχεται από την ελπίδα ότι όλα θα περάσουν  αρκεί στο διάστημα αυτό να έχουμε παραμείνει άνθρωποι.

Η ιστορία

Ο Γιώργος είναι  σε απόγνωση. Έχει ανάγκη από λεφτά. Έχει δανειστεί από τους «λάθος» ανθρώπους και τώρα πρέπει να τους τα επιστρέψει … αν μπορούσε να τα βρει όλα θα ήταν εύκολα ! Όμως δεν μπορεί! Και ο χρόνος περνά. Η αρραβωνιαστικιά του βρίσκει τη λύση! Έχει ακούσει για μια πολύ πλούσια κληρονόμο που πρέπει να παντρευτεί γρήγορα –πριν κλείσει τα 25 της αλλιώς θα χάσει την αμύθητη περιουσία της. Ο Γιώργος πείθεται να εμφανιστεί ως γαμπρός.

Τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει … Η νύφη είναι ένα νοσηρά παχύσαρκο κορίτσι, ιδιαίτερα προβληματικό. Όμως είναι αργά για να το βάλει στα πόδια. Μένει μαζί της και ανακαλύπτει πως ένα τρομερό μυστικό περιβάλει αυτό το κορίτσι …

Ο συγγραφέας

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έχει γράψει τα έργα «Το Μαύρο Κουτί», «Τα Μυστικά της Αποτυχίας μου», «2η Ευκαιρία», «Bedtime stories-Μια ωραία και πιστευτή ιστορία … στα σκοτεινά», «4 EVER», «Το τέλος του καλοκαιριού», «DESPERADOS».

Έργα του έχουν παιχτεί σε θεατρικές σκηνές στην Αθήνα, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και από θεατρικές ομάδες πολλών πανεπιστημίων και ερασιτεχνών σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης έργα του έχουν μεταφραστεί και έχουν παιχτεί στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο Δουβλίνο, στην Πράγα, στη Γερμανία και στη Βουλγαρία.

Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Δραματικής Σχολής «Τζένη Καρέζη», ενώ παίζει ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. 

Οι συντελεστές:
 

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Ευγένιος Τζαφέστας
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ζήκος

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Γιώργος Ηλιόπουλος, Σοφία Φαραζή, Κάτια Νικολαΐδου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αντώνης Αντωνάκος και ο Χρήστος Νομικός