Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Happy Dog Project, στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσική Άνοιξη στο Half Note»

την Τετάρτη 23/05 στις 22:30.

Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν  στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι  από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής (Πετρολουκάς Χαλκιάς), καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου (Omar Faruk Tekbilek, Mercan Dede κά).

Με τον καιρό και ύστερα από δεκάδες live, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι ήχου που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες. Ανάμεσα στα ορχηστρικά funky/jazz οι HDP διασκευάζουν κλασικά λαϊκά της δεκαετίας του \’60,\’70 και \’80 (Μανώλης Αγγελόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Κατερίνα Στανίση, Στέλιος Καζαντζίδης κά) αλλά και κάποια κλασικά της jazz. Το 2004 οι Happy Dog κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Dog Days Are Over» στην εταιρεία ANKH και παραγωγό τον Μανόλη Αγγελάκη.  Όλα αυτά τα χρόνια οι Happy Dog έχουν παίξει σε πολλά clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο Akbank Jazz Festival της Κωνσταντινούπολης που έγινε στο Babylon Club, στο λονδρέζικο Hyde Park και αλλού.

Το “Doggy Style” είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος (ANKH) με παραγωγούς τους Μανόλη Αγγελάκη και Στάθη Ιωάννου, αμφότεροι μέλη των Ιllegal Operation. Σήμερα ετοιμάζουν τον τρίτο τους δίσκο, με original υλικό και διασκευές παλιών λαϊκών τραγουδιών. Θα κυκλοφορήσει από την αμερικανική εταιρεία Ropeadope το επόμενο διάστημα (www.ropeadope.com)


Ηappy Dog Project
Dog To The Bone

Funky instrumentals, σκοτεινά λαϊκά τραγούδια των 60\’s/70\’s. Η νέα -τρίτη-δισκογραφική δουλειά του αθηναϊκού κουιντέτου είναι εδώ. Για την ακρίβεια κυκλοφορεί από την αμερικανική Rope-a-dope (Spanish Harlem Orchestra, Medeski Martin & Wood, Charlie Hunter κά). Με πρωταγωνιστές τα vintage όργανα (hammond, rhodes, κιθάρες, στυλόφωνο, κρουστά κτλ) και με τη φωνή της Νάσιας Γκόφα σε τρία τραγούδια (Μαντουμπάλα, Εφυγες και που με αφήνεις, Αγάπη μου επικίνδυνη) οι Happy Dog Project εξερευνούν τον ήχο της δεκαετίας του \’60 και του \’70 όπως διαμορθώθηκε στην Ελλάδα από τους ινδοπρεπείς δίσκους του Καζαντζίδη και του Μανώλη Αγγελόπουλου ή τα λαϊκά του Στράτου Διονυσίου και της Ρίτας Σακελλαρίου, αλλά και στο εξωτερικό, με γκρουπ όπως οι Booker T. & the MGs. Την παραγωγή του δίσκου τους έκαναν οι Στάθης Ιωάννου και Μανώλης Αγγελάκης των Illegal Operation και η ηχογράφηση έγινε από τον Δημήτρη Δημητριάδη και το mastering από τον Χ. Χατζηστάμου.

Νάσια Γκόφα: τραγούδι
Μάριος Βαλληνάκης: σαξόφωνο-εφέ
Γιάννης Δημητριάδης: πιάνο, όργανο, πλήκτρα
Δημήτρης Καραζοντζίτης: κιθάρα
Διονύσης Κασκούρας: μπάσο
Βαγγέλης Κασβίκης: τύμπανα