Ό,τι και να λέμε δεν είναι αρκετό αν δε το ζήσεις.

Με αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις παρουσιάζει ένα πρόγραμμα διαφορετικό αλλά εξίσου δημιουργικό! Εργαστήρια, ομιλίες, γυμναστική, φυσιολατρικές περιηγήσεις και πολλά ακόμα σας περιμένουν ώστε να πάρετε τα βουνά… προσωπικά.

Δείτε τα πάντα εδώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Δηλώστε συμμετοχή έως 10 Ιουλίου

Σχεδία Aρτ. Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή: Ένα εργαστήριο όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική (επαν)ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Παλαιά, αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας αντικείμενα.
Βοτανοθεραπείας: Η Κωνσταντίνα Λίτσα, έρχεται και μας φέρνει το Φαρμακείο της Φύσης. Τα βότανα της περιοχής και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από περιηγήσεις, παρασκευή βαμμάτων και αλοιφών. Το must του ορεινού φεστιβάλ!
Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με προφορικές ιστορίες: Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές, για πέμπτη χρονιά συγκεντρώνει κινηματογραφικό υλικό με τους μαθητές του και εμπνέεται την δημιουργία ενός μεγάλου ντοκιμαντέρ από την προφορική ιστορία του τόπου. Θα ήθελες κι εσύ να είσαι ένας από τους δημιουργικούς κρίκους;

Δείτε αναλυτικότερα τα εργαστήρια εδώ

Artist-in-Residence 2020

Vovousa Festival Artist-in-Residence 2020 είναι ο φωτογράφος Παύλος Φυσάκης. Κατά την περίοδο φιλοξενίας (Ιούνιος 2020) πρόκειται να παράξει μία εργασία με επίκεντρο την σύγχρονη ελληνική εφήμερη (αντί)αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει τα κτίσματα της Βόρειας Πίνδου.

[…]”Είναι συνάμα ένας φόρος τιμής στη δουλειά του Walker Evans, ο οποίος συνέλεγε φωτογραφικά «αντι-μνημεία», φυλάσσοντας με τον τρόπο του έναν ολόκληρο πολιτισμικό πλούτο με βαθιά αισθητική και κοινωνική σημασία. Αυτά τα κτίσματα υπονοούν τον άνθρωπο και τη δραστηριότητά του.”[…]

Δείτε περισσότερα εδώ