Τα 40α γενέθλια του ετοιμάζεται να γιορτάσει φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης από 25 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2021 στο χώρο της παραλίας του Λευκού Πύργου, (Βασιλικό Θέατρο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή).

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τελεί δε υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης),σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αφίσα του 40ου Επετειακού Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

“Δημιουργήσαμε και κυκλοφορεί από σήμερα η αφίσα του επετειακού 40ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Ο στόχος μας είναι να απεικονίσουμε μέσα από το φωτογραφικό υλικό των 40 χρόνων την πετυχημένη πορεία του Συνδέσμου. Είναι καταγεγραμμένη η έναρξη του Φεστιβάλ και οι τέσσερις δεκαετίες του, η έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ – Έκθεση Βιβλίου που ήταν ο προπομπός της SCRIPTA στη ΔΕΘ και σήμερα Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Το ξεκίνημα των περιφερειακών Φεστιβάλ και οι πολιτιστικές δραστηριότητες που πλαισίωναν όλα αυτά τα χρόνια το Φ.Β. που αναδεικνύουν την πόλη μας και όλη την Βόρεια Ελλάδα σε όλες τις πολιτιστικές μορφές.”