Όταν η ροκ μουσική παντρεύεται με την μπλούζ, τότε μιλάμε για το γυναικείο γεμάτο έκσταση φαινόμενο, Τζάνις Τζόπλιν. Στο μακρινό Τέξας, μια πουριτανή χριαστιανική οικογένεια, φέρνει στον κόσμο ένα νέο μέλος. Ποιά και ποιός, να πίστευε ότι εκείνη την ημέρα, σε εκείνο το μέρος, ήρθε στον κόσμο μια από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του αιώνα. Απύθμενη τρέλα, απύθμενο πάθος.

Η σπουδή των εικαστικών, αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της Τζάνις Τζόπλιν.Τις σπουδές της ωστόσο έμελλε να διακόψουν οι Ότις Ρέντινγκ και Οντέτα Χολμς. Και εξηγούμε. Τα μπλούζ πρότυπα, κέρδισαν τη καρδιά της αμερικανίδας τραγουδίστριας. Όπως και το Σαν Φρανσίσκο. Ελεύθερα μυαλά, ελεύθερες φωνές, απαλλαγμένη από κάθε είδους μικροααστική ηθική, συναντήθηκαν εκεί.

Το συγκρότημα «Big Brother And The Holding Company», ήταν η πρώτη μουσική αγκαλιά που δόθηκε στη Τζόπλιν. Μαζί του ταξίδεψε στο Φεστιβάλ του Μόντερεϊ, ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια φεστιβαλ ροκ μουσικής, με τοποθεσία:Καλιφόρνια. Πλήθος εμφανίσεων και τραγουδιών ήταν η συνέχεια.Η επόμενη μουσική της οικογένεια ήταν το συγκρότημα «Kozmic Blues Band». Μαζί τους, εμφανίστηκε στο ιστορικό φεστιβάλ του Woodstock. Το γνωστό ως “Τριήμερο φεστιβάλ ειρηνικής μουσικής”.

Η διαμαντένια φωνή της με την μοναδική χροιά, η ελευθεριακή προσωπικότητα της, η χάραξη μιας ζωής με κορώνα τα θέλω και η απόταξη των πρέπει. Αυτή είναι στις καρδιές μας η Τζόπλιν. Και εκεί, υπάρχει μια θέση, για να μας τραγουδάει πάντοτε…

Well, baby, when times are bad,
Now call on me, darling, and I’ll come to you.
When you’re in trouble and feel so sad,
Well, call on me, darling, come on call on me, and I’ll help you.
Yeah!

A man and a woman have each other, baby,
To find their way in this world.
I need you, darling, like the fish needs the sea,
Don’t take your sweet, your sweet love from me.

Baby, when you’re down and feel so blue,
Well, no, you won’t drown, darling, I’ll be there too.
You’re not alone, I’m there too,
Whatever your troubles, honey, I don’t care.

A man and a woman have each other, baby,
To find their way in this world.
I need you, darling, like the fish needs the sea,
Don’t take your sweet, sweet love from me!

Please! So baby, when times are bad,
Call on me, darling, just call on me.