Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει στις 4 Μαρτίου 2010 την ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου Το Δωμάτιο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για έργα μεικτής τεχνικής, καθώς και για μικρές κατασκευές και εγκαταστάσεις στο χώρο.

Ο Χριστόπουλος προσβλέπει στη δημιουργία εικόνων που διατηρούν την αίσθηση του φευγαλέου. Εικόνων που δε γίνονται αντιληπτές μόνο μέσω της όρασης, αλλά και μέσω μιας νοερά κατασκευασμένης πραγματικότητας, εικόνων μετάβασης.

Όπως γράφει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης θέμα των έργων του …είναι αυτό το «άνοιξε κλείσε» των ματιών και το νοητό ταξίδι που μπορεί να λάβει χώρα σε ένα και μοναδικό σημείο και σε ελάχιστο χρόνο.

Αφετηρία της αφήγησης αποτελεί το κρεβάτι. Εδώ ο Χριστόπουλος εμπνέεται από το Μαλόν, ήρωα του Μπέκετ, ο οποίος μπορεί από το κρεβάτι του να αντιλαμβάνεται το μετρήσιμο χώρο με τις αισθήσεις του, ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να διευρύνει το χώρο με εικόνες που επινοεί.

Τα υπόλοιπα έργα (μια βραχώδης πλαγιά στην οποία αντανακλώνται οι τσακίσεις ενός χρησιμοποιημένου σεντονιού, το βουνό κ.ο.κ) ακολουθούν αυτή τη διαδρομή με στόχο τη νοητή και αποστασιοποιημένη εξέταση ενός οικείου τόπου κατοίκησης. Το Δωμάτιο προτείνει ένα τρόπο αντίληψης του χώρου και έχει, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, ως θέμα του τελικά την ίδια την αναζήτηση.