Η Κάρµεν δεν γράφει καλά στο διαγώνισµα της ιστορίας και είναι πολύ στενoχωρηµένη. Ο παππούς της, φύλακας µουσείου και εφευρέτης από χόµπι, τη ρωτάει τι δώρο θα ήθελε να της κάνει για τα γενέθλιά της. Η Κάρµεν τού ζητάει µια χρονοµηχανή για να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να διορθώσει τον κακό βαθµό που πήρε. Τότε ο παππούς της στρώνεται στη δουλειά και το ταξίδι πίσω στον χρόνο ξεκινά. Μόνο που δεν είναι όπως ακριβώς το είχε φανταστεί η Κάρµεν… Η χρονοµηχανή τούς ταξιδεύει πολύ πιο πίσω από την ηµέρα του διαγωνίσµατος, στους αρχαίους χρόνους, όπου θα γνωρίσουν από κοντά κάποια από τα πιο σηµαντικά επιτεύγµατα του ανθρώπινου πολιτισµού.

Εικονογράφηση: Πέρσα Ζαχαριά

Ειρήνη Δερμιτζάκη – Βιογραφικά στοιχεία

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε θέατρο στην Ελλάδα και κινηµατογράφο στο Λονδίνο και έκανε µεταπτυχιακό στη δηµιουργική γραφή στο πανεπιστήµιο Teeside (Αγγλία). Τα έργα της Ορνιθοφοβία και Αντζελέτα και Ετελβίνα έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς σε Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία. Έχει γράψει το µυθιστόρηµα Γεννηµένος λούζερ και τη συλλογή διηγηµάτων Αυτό που δεν γνωρίζω ακόµα. ∆ιδάσκει δηµιουργική γραφή σε Ελλάδα και Αγγλία, σε γκρουπ αλλά και ατοµικά ως creative writing coach. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται µε το Εθνικό Θέατρο, στο στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου της Εφηβικής Σκηνής.

Πέρσα Ζαχαριά – Βιογραφικά στοιχεία

Η Πέρσα Ζαχαριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στο μικρό Ναύπλιο και ζωγραφική στο μεγάλο Λονδίνο. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου ζει και δουλεύει ως ζωγράφος-εικονογράφος και διδάσκει ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά. Έχει εικονογραφήσει το παραμύθι Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου (εκδ. Παπαδόπουλος, 2014), το οποίο βραβεύτηκε για το κείμενο και την εικονογράφηση από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Όνειρο του Πέτρου της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή (εκδ. Πάργα, 2015) και τα Μικρά ξυπνήματα της Εύης Γεροκώστα (εκδ. Παρρησία, 2016). Δείγμα δουλειάς της θα βρείτε στο persazacharia.tumblr.com.