Η 18η Athens Xclusive Designers Week φέρνει στην Ελλάδα το Danube Fashion Office, το μεγαλύτερο Fashion Showroom της Ασίας όπου το θα διερευνήσει την δυνατότητα συνεργασίας με Έλληνες σχεδιαστές ρούχων & αξεσουάρ.

Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, πιστή στο όραμα της για την εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας και των δημιουργών της, κατάφερε να εξασφαλίσει ανάμεσα στο κοινό των buyers της 18ης διοργάνωσης της, η οποία θα διεξαχθεί 23-26 Οκτωβρίου 2015, την επίσκεψη για πρώτη φορά στη χώρα μας του μεγαλύτερου showroom εκπροσώπησης διεθνών fashion brands στην Ασία.

Το Danube Fashion Office (DFO) με γραφεία σε Xoνγκ Κονγκ και Σαγκάη αποτελεί το μεγαλύτερο Fashion Showroom στην Κίνα και στην Νοτιοανατολική Ασία εκπροσωπώντας περισσότερους από 60 κορυφαίους σχεδιαστές και fashion brands σε όλο τον κόσμο. Διατηρώντας σταθερή συνεργασία με τους 500 πιο σημαντικούς buyers στην Ασία, το DFO έχει στόχο τη σύναψη συνεργασιών μεταξύ σχεδιαστών ή fashion brands και buyers, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο μια αποτελεσματική πλατφόρμα συνεργασιών των διεθνών fashion labels στην Ασία.

Η Meimei Ding, Executive Director του DFO δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα του Danube Fashion Office κι εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεθνή Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, για την ευγενική πρόσκληση. Είμαι πολύ ευτυχής που πρόκειται να παρευρεθώ τον ερχόμενο Οκτώβριο στη μοναδική διοργάνωση της Ελλάδας που αφορά τον κλάδο της μόδας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την δυνατότητα να ανακαλύψουμε το σχεδιαστικό ταλέντο της ελληνικής σκηνής μόδας και να διερευνήσουμε την δυνατότητα συνεργασίας με ελληνικά fashion labels για την διάθεσή τους στην αγορά της Ασίας. Πρόκειται να είναι τέσσερις συναρπαστικές μέρες. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω».

Η Τόνια Φουσέκη, Πρόεδρος της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποδεχτούμε στην Ελλάδα το Danube Fashion Office, ένα από τα σημαντικότερα fashion showrooms στην Ασία, την πιο υποσχόμενη αυτή τη στιγμή αγορά για fashion labels, διεθνώς. Η συγκεκριμένη επιτυχία, αποτέλεσμα μακρόχρονης προσπάθειας της διοργάνωσης, έρχεται σε μια ιδιαίτερα δυσμενή χρονική περίοδο για τη χώρα μας, γεννώντας σε όλους μας αισιοδοξία για την ενίσχυση του εξαγωγικού δικτύου των Ελλήνων σχεδιαστών, αφού η πρόθεση του DFO είναι να διερευνήσει πιθανές συνεργασίες με τους Έλληνες σχεδιαστές, εκφράζοντας ως συγκεκριμένες κατηγορίες ενδιαφέροντος τα γυναικεία και ανδρικά ρούχα καθώς και τα αξεσουάρ μόδας (κοσμήματα, τσάντες, υποδήματα, γυαλιά ηλίου). Η AXDW συνεχίζει να αναπτύσσει  το δίκτυο των διεθνών συνεργασιών της, ενδυναμώνοντας το ρόλο της ως πλατφόρμα συνάντησης, διαλόγου και επιχειρηματικότητας  των εκπροσώπων της μόδας, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες δημιουργούς με την παγκόσμια βιομηχανία του κλάδου, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της διεθνούς θετικής αντίληψης απέναντι στην made in Greece μόδα, και συμβάλλοντας έτσι στο “rebranding” μιας σύγχρονης και δημιουργικής Ελλάδας».

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της AXDW.