Πριν ακριβώς από ένα χρόνο 4 ανήσυχοι κάτοικοι της πόλης, οραματίστηκαν έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού στη

Θεσσαλονίκη. Έναν χώρο που έλειπε χρόνια από την πόλη, έναν χώρο που να αγκαλιάζει τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα της πόλης με ειλικρίνεια. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία πήραν την πρωτοβουλία και έδωσαν ξανά ζωή σε έναν από τους ιστορικότερους μουσικά χώρους της πόλης, την παλιά Υδρόγειο.

Το BLOCK 33 ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009 με ένα 3ήμερο μουσικό φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν 33 μπάντες της πόλης. Το φεστιβάλ έμεινε στην ιστορία καθώς το επισκέφτηκαν πάνω από 4.000 χιλιάδες επισκέπτες. Η υποστήριξη του κόσμου από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του χώρου ήταν συγκλονιστική.

Η συμπαράσταση αυτή και η αγάπη του κόσμου, ενέπνευσε τους ανθρώπους και το προσωπικό του BLOCK 33, και επιδόθηκαν σε έναν αδιάκοπο καταιγισμό μουσικής και πολιτισμού, που η Θεσσαλονίκη είχε πολλά χρόνια να συναντήσει.

Κάθε εβδομάδα και για έναν ολόκληρο χρόνο ο πολυχώρος πολιτισμού BLOCK 33 φιλοξένησε αγαπημένες μουσικές μπάντες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εξεζητημένους μουσικούς παραγωγούς από τις 4 γωνιές του πλανήτη, πειραματικές θεατρικές παραστάσεις, δημιούργησε θεσμούς και φεστιβάλ, υποστήριξε με περίσσιο ζήλο αξιέπαινες προσπάθειες νέων καλλιτεχνών , ανάδειξε μουσικά γκρουπ, προώθησε μουσικά ακούσματα μη διαδεδομένα, έδωσε χώρο και χρόνο σε νέους μουσικούς για έκφραση και επικοινωνία με το κοινό της πόλης.

Ο πολυχώρος πολιτισμού BLOCK 33, πολύ γρήγορα έγινε τρόπος ζωής, αφουγκραζόταν την ανησυχία της πόλης και δημιούργησε μια νέα φιλοσοφία διασκέδασης, μακριά από εφήμερες καταστάσεις και μικροαστικές συμπεριφορές. Ο μεγάλος αριθμός των εκδηλώσεων που φιλοξενήσαμε (πάνω από 250 εκδηλώσεις σε 8 μήνες) ίσως να συγχωρεί τις όποιες παραλείψεις και λάθη.

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Αυγούστου ο πολυχώρος πολιτισμού BLOCK 33 γιορτάζει τον ένα χρόνο λειτουργίας του και σας καλεί στο πρώτο πάρτι του με αγαπημένες μπάντες στη σκηνή και μουσικούς παραγωγούς πίσω από τα πικάπ… Μια ευκαιρία για συνάντηση, επικοινωνία και διασκέδαση..

Μια γιορτή με ελεύθερη είσοδο για όλους, μια γιορτή για την έναρξη μιας καινούργιας χρονιάς γεμάτης εκπλήξεις, δρώμενα και συγκινήσεις…

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Αυγούστου, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και πάλι…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Ημέρα πρώτη
Stage 1
Θα εμφανιστούν ζωντανά οι:
Background Noise Suppression
This is Nowhere
Accra Minoa
Johnny Carbonaras
The Speakeasies! (swing band)
Περσινά Ξινά Σταφύλια
Last Rizla

Stage 2
21:00-23:00 Dande(Our wonderboy)
23:00-00:30 Cloverleafs Project
00:30-02:30 Senior Karreta presents:[Disco Chuchunie Tribute]
02:30-03:30 The turtlesoup Project
03:30-04:30 Damcase LIVE
04:30-Chaos N_kos-Jon Loq

Ημέρα δεύτερη

Stage 1
Θα εμφανιστούν ζωντανά οι:
Kappa
eX aNimo
Funky Monkey
Breathless
Xenon
63high
Bad Trip

Stage 2
Zoltan DJ’s
Nuff Pony licks
Dj Skone
Guests….
Opening by dimitris Karathanos (Soul Magazine)