Η γκαλερί «Γιομιστή Κεφαλή» στη Σίφνο παρουσιάζει την έκθεση «To.Be» στην οποία λαμβάνουν μέρος πολλοί ενδιαφέροντες καλλιτέχνες και θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο τον μήνα Αύγουστο.

Περισσότερες πληροφορίες:

 

TO.BE (Τόκυο- Βερολίνο)

Πρόκειται για μια εικαστική ομάδα καλλιτεχνών με δύο πόλους, την Ευρώπη και την Ανατολή. Οι καλλιτέχνες αυτών των δύο πόλων συναντώνται εικαστικά σε έναν κοινό τόπο, τη Μεσόγειο. Ζουν, ανταλλάσουν ιδέες, δημιουργούν κι εφαρμόζουν από κοινού projects στην Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ελλάδα, με την Ελλάδα να αποδεικνύεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ανατολής κι ευρώπης.

 Η ομάδα TO. BE. συνδυάζει έργα πολυποίκιλων εικαστικών μέσων, όπως ζωγραφική, εγκαταστάσεις, βίντεο και ακουστικά έργα, στοχεύοντας έτσι στο να δώσει το έναυσμα και να καλλιεργήσει την αντίληψή μας όσον αφορά στην οικειότητα, τα φυσικά φαινόμενα, την αντίληψη μεταξύ του γνωστού και του άγνωστου, αλλά και την υπαρξιακή αγωνία των ατόμων στην σύγχρονη κοινωνία. Όλα τα έργα διακατέχονται από μια κοινή αγάπη, ενδιαφέρον κι αγωνία για το μέλλον της ανθρωπότητας σε σχέση με το αστικό και το φυσικό περιβάλλον. Ο ίδιος ο τίτλος TO.BE είναι περισσότερο μια ευχή για συνέχεια.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Σίφνο, στην γκαλερί Γιομιστή Κεφαλή, που ανήκει στους Φρίξο Πολενάκη, Γιώργο Ραχιώτη και Γιάγκο Βαζματζόγλου. Για ολόκληρο τον Αύγουστο, διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα “μεταφυτεύσουν” την δική τους σύγχρονη εικαστική σύλληψη του κόσμου στην καρδιά του αρχαίου Κυκλαδικού πολιτισμού.

Artists:

Stelios Alexakis,

Dimitrios Antonitsis,

Dionisis Christofilogiannis,

Radu Cioca,

Olaf Hajek,

Leonidas Giannakopoulos,

Elias Kafouros,

Linda Havenstein,

Taku Hisamura,

Ioana Daniela Iacob,

Kanako Ishii,

Ryusuke Kido,

Kanta Kimura,

Eva Mitala,

Javier Ramirex,

Yukihiro Taguchi & Minoru Sano,

Naomi Takaki,

Kanella Tragousti,

Tomoyuki Ueno,

Versaweiss,

Diamantis Sotiropoulos,

Sifis Lykakis,

Zoi Gaitanidou,

Annelliesse Popescu

Curated by: Ourania Panoutsou