Η Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται το Ασχημόπαπο, στο πλαίσιο της περιοδείας της μουσικής αυτής παράστασης, που φέρει την υπογραφή αξιόλογων δημιουργών της μουσικής, του θέατρου και του λόγου.

Η ηθοποιός Αγγελική Δαλιάνη που έγινε γνωστή από το σήριαλ «Μαρία η άσχημη» αφηγείται σαν αληθινή παραμυθού το κλασικό έργο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, ξετυλίγοντας μαγικά το κουβάρι του μύθου και τις περιπέτειες του Ασχημόπαπου που έγινε πεντάμορφος κύκνος.

Η μουσική παιδική παράσταση που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περιοδεύει σε όλη τη χώρα, έκανε επιτυχημένη πρεμιέρα στο Badminton, το μεγαλύτερο θέατρο της Αθήνας, κερδίζοντας περίοπτη θέση στην καρδιά των παιδιών.

Επί σκηνής μαζί με την ταλαντούχα ηθοποιό, η ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια – που έγραψε μουσική για το σήριαλ του ΑΝΤ1 «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές – και ο «μάγος των κρουστών» Σόλης Μπαρκή, οι οποίοι πλαισιώνουν με μελωδίες και όμορφους ήχους την παράσταση.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο Σόλης Μπαρκή με δεξιοτεχνία μιμείται ήχους της φύσης που ενισχύουν το ενδιαφέρον στην πλοκή του παραμυθιού.

Η παράσταση συνδυάζει τη γοητεία της παραδοσιακής αφήγησης των παραμυθιών με την ψηφιακή τεχνολογία του σήμερα και τα 3D animation σκηνικά.

Η Αγγελική Δαλιάνη μας παρασύρει με την αφήγηση της, καθώς υποδύεται με πειστικότητα όλους τους ρόλους του παραμυθιού, που αποτελεί έναν ύμνο στη διαφορετικότητα και στο δικαίωμα μας να έχουμε τη δική μας ξεχωριστή προσωπικότητα.

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Δέσποινα Ολυμπίου. «Το Ασχημόπαπο» κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση (βιβλίο – CD) από την Universal στα βιβλιοπωλεία και τα δισκοπωλεία της χώρας.

Τη σκηνοθεσία και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Μιχάλης Κουμπιός, η απόδοση του κειμένου είναι της δημοσιογράφου Λίτσας Τότσκα, τα ψηφιακά σκηνικά του Αντώνη Καπίρη, οι μάσκες και τα κοστούμια της Μαίρης Καππάτου, τα animation του Γιώργου Γεωργόπουλου, η επιμέλεια της κίνησης της Κωνσταντίνας Μικρούτσικου, οι φωτισμοί του Γιάννη Αποστολλέλη ενώ τον ήχο σχεδίασε ο Γιώργος Φραγγέλης.

Info
Το Ασχημόπαπο
19 Ιουνίου
Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Προπώληση εισιτηρίων:
Γκισέ Πλ. Αριστοτέλους
Metropolis
Καφέ Έντεχνον
Μονή Λαζαριστών
Γενική είσοδος: 15 ευρώ, παιδικό: 12 ευρώ
www.musicom.gr