Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης παρουσιάζει τη Σάσα Βούλγαρη σε αφήγηση παραμυθιών του κυρ-Αλέξανδρου με τη συνοδία νέϋ του Χάρη …

Λαμπράκη!

Ιστορίες του παλιού καιρού ανάμεσα σε φορεσιές των «παλιών ανθρώπων» Χριστουγεννιάτικες ελληνικές παραδόσεις για πλάσματα που ζουν στον Κάτω Κόσμο, Παγανούς, Κωλοβελόνηδες και Καρκαντζέλους αντάμα με χριστουγεννιάτικα κείμενα του «παππού Αλέξανδρου» Παπαδιαμάντη, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από ελληνικό φως.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ενήλικο κοινό ή και σε παιδιά μεγάλα (από 11 χρονών), καθώς το πλέγμα των ιστοριών θα απαρτίζεται από νεοελληνικές παραδόσεις του δωδεκαήμερου και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως και με επιλεγμένα αποσπάσματα από έργα που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στην πρωτότυπη μορφή τους.

Σάσα
Βούλγαρη

Ανήκει στους πρωτεργάτες της νέο αφήγησης στην Ελλάδα με διαρκή επαγγελματική δραστηριότητα από το 1993. Η πλούσια και ποιοτική καλλιτεχνική της παραγωγή την καθιστά μια από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς στο χώρο της επαγγελματικής αφήγησης, με έντονη επιρροή στις νεότερες γενιές αφηγητών.

Έχοντας διαμορφώσει τη δική της μέθοδο, διδάσκει σε σεμινάρια και συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες, για την τέχνη της αφήγησης από το 1995.

Με τις σταθερές εμφανίσεις της έχει δημιουργήσει «στέκια παραμυθιών» και από το 1996 συνεργάζεται τακτικά με Μουσεία, δημιουργώντας εξειδικευμένα διαθεματικά προγράμματα.

Έχει καταπιαστεί με πολλά και διαφορετικά είδη κειμένων, τόσο από την προφορική παράδοση όσο και από την γραπτή λογοτεχνία, ενώ συχνά αφηγείται και γράφει δικά της κείμενα.

Έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, το Μουσείο Γουλανδρή κέντρο Γαία, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, τα θέατρα Μεταξουργείο και Φούρνος, το Τσάι στη Σαχάρα, το Μπαράκι του Βασίλη, το Παιδικό Μουσείο, κ.α.
Έχει αφηγηθεί σε διάφορους χώρους  σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χάρης Λαμπράκης
Γεννήθηκε το 1976

Μαθητής του Μάριου Μαυροειδή στη μουσική, της Σύλβιας Κουτρούλη και του Ömer Erdoğdular στο νέυ. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και από το Τμήμα
Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τo 2006 συμμετέχει μαζί με το συγκρότημα Χάρης Λαμπράκης Quartet σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην Κύπρο ενώ έχουν εκδώσει δύο άλμπουμ:
Θέα το 2010, και Μετέωρα, το 2012.

Από το 1996 αποτελεί βασικόμέλος των Primavera en Salonico έχοντας δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, Μαρόκο, Ταϊβάν και Ισραήλ.

Από το 2010 διδάσκει στο Κέντρο Ερέυνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Κ.Ε.Π.Ε.Μ.)

Αρχείο Σίμωνος Καρρά

Συντελεστές
Μουσική συνοδεία με νέϋ: ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ,
ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ