Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού με τίτλο “Το αμάρτημα της μητρός μου” σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

 

Μετά από μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων σε πόλεις της Ηπείρου και της Μακεδονίας, η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού “Το αμάρτημα της μητρός μου”, ολοκληρώνει την περιοδεία της με παραστάσεις σε δήμους της Αττικής.

 

Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στο παραθαλάσσιο δημοτικό θέατρο της Βούλας “Σοφία Βέμπο”(δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις παραστάσεις σε: Νέα Μάκρη – Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου ( Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου), Ραφήνα – Θέατρο Δημοτικού Κολυμβητηρίου (Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου), Σπάτα Πνευματικό Κέντρο Χρήστος Μπέκας ( Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου) και Πετρούπολη-Θέατρο Πέτρας ( Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου) .

 

Επίσης θα παρουσιασθεί στο Λουτράκι ( Πάρκο Δεξαμενής Θέατρο Παντελής Ζερβός ) την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και στο Ξυλόκαστρο ( Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης) την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

 

“Το αμάρτημα της μητρός μου”, με το οποίο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει φέτος τα τριάντα του χρόνια, είναι ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε καινοτόμο για την εποχή του, και το οποίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με κύρια πρόσωπα τον αφηγητή και τη μητέρα του.

 

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης και πρωταγωνιστούν ο Κων/νος Γιαννακόπουλος και η Ρένα Κυπριώτη.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Σύμφωνα με τον Δήμο Αβδελιώδη: «ο Γεώργιος Βιζυηνός ζητά την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του. Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική : Βαγγέλης Γιαννάκης

Ηθοποιοί : Κων/νος Γιαννακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη

Σκηνικός χώρος – φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Φωτογραφίες : Στέλιος Χουστουλάκης και Κώστας Γράβος