Εάν μεγαλώνεις έναν δράκο, καλύτερα να το κρατήσεις μυστικό! Γιατί ποιος δεν θα ήθελε τον δικό του;

Εγώ και ο παππούς καλλιεργούμε δράκους. Και μπορώ να σας πω ένα πράγμα: είναι πολύ πιο μπελαλίδικοι από τα αγγούρια. Γιατί τα αγγούρια δεν κάνουν κακά μέσα στα δημητριακά του μπαμπά σου. Ούτε κυνηγούν τη γάτα σου. Ούτε βάζουν φωτιά στην οδοντόβουρτσά σου.

Αλλά μπορώ να σας πω και κάτι ακόμα… Τα ρομβοειδή σπινθηροβόλα µάτια τους σε κοιτάζουν φεγγοβολώντας. Η ζεστή ανάσα τους σου γαργαλάει το αυτί. Και κάτι τελευταίο: σας συμβουλεύω να τους κρατήσετε κρυφούς, γιατί ποιος δε θα ήθελε να έχει έναν δικό του δράκο;

Ένα σπαρταριστό βιβλίο, το πρώτο μιας τριλογίας που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα δουν τους δράκους με άλλο μάτι. Τα βιβλία της τριλογίας θίγουν με έμμεσο και έξυπνο τρόπο θέματα όπως η διαφορετικότητα, ο σχολικός εκφοβισμός, η οικολογική συνείδηση, οι οικογενειακοί δεσμοί.

Andy Shepherd

Η Άντι Σέπερντ (Andy Shepherd) γράφει βιβλία για παιδιά 8 έως 12 ετών και εικονογραφημένα βιβλία. Ζει κοντά στο Κέιμπριτζ με τον σύζυγο, τους δύο γιους τους και το μπόρντερ κόλεΐ τους. Στον ελεύθερο χρόνο της προσπαθεί να βρει τρόπους για να μεταφέρει αυτή την όμορφη πόλη πιο κοντά στη θάλασσα. Το Αγόρι που µεγάλωνε δράκους είναι το πρώτο της βιβλίο.