«Το Άγιο Έγκλημα» έφτασε και περιμένει τους φίλους του μυστηρίου να το εξιχνιάσουν κάθε Κυριακή στο bar theater “El Convento del Arte”, στο Μεταξουργείο.

Η εταιρία «Βρες τον Δολοφόνο» επιστρέφει ανανεωμένη και σας προσκαλεί να εξιχνιάσετε «το Άγιο Έγκλημα». Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά θεατρικό δείπνο μυστηρίου μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ» και «Cabaret D’Or: Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός», τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές σε λίγες μόλις παραστάσεις.

Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν αν κατά τη διάρκεια του δείπνου σας εξιχνιάζατε ένα μυστήριο ανακρίνοντας τους ηθοποιούς μια θεατρικής παράστασης;

Το θεατρικό δείπνο μυστηρίου είναι μια διαδραστική παράσταση που υπόσχεται μια άκρως απολαυστική πρόταση ψυχαγωγίας: οι θεατές παρακολουθούν ένα μυστήριο, το οποίο καλούνται να εξιχνιάσουν, απολαμβάνοντας  το υπέροχο μενού του El Convento Del Arte που επιμελείται ο Σεφ Μιχάλης Ντουνέτας!

Πως παίζεται:

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, οι θεατές λαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξιχνίαση ενός μυστηρίου, ανακρίνοντας τους ηθοποιούς και αξιολογώντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία που τους παρέχονται. Το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της διαδραστικότητας είναι έντονο, αφού οι ηθοποιοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους θεατές και απαντούν αυθόρμητα σε όσα τους ρωτούν, προκαλώντας γέλιο και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Η υπόθεση του «Αγίου Εγκλήματος»:

Η μονή του Εσταυρωμένου είναι μια μονή με μεγάλη ιστορία, παράξενους μοναχούς και ένα τεράστιο μυστικό… μάλλον!

Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η Σοφία Μακρυλόφου, ερευνήτρια – θρησκειολόγος, που έχει βαλθεί να το ανακαλύψει. Η Σοφία περνάει τις πύλες της μονής με πρόσχημα να μελετήσει τη ζωή των μοναχών. Κάποιος όμως έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν, αφού, αμέσως μετά τη βραδινή προσευχή, η Σοφία θα βρεθεί νεκρή στην κεντρική αίθουσα της μονής.

Ύποπτοι είναι όλοι οι μοναχοί της μονής. Ο Ιωάννης, ο τρελός ηγούμενος. Ο Λουκάς, ο αυστηρός ταμίας. Ο Διονύσιος, ο υπερβολικά κοσμικός μάγειρας. Και η Μαρία, η… ιδιαίτερη καλόγρια – καθαρίστρια.

Μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις τη Σοφία να βρει το δολοφόνο της. Μόνο εσύ μπορείς να εξιχνιάσεις το Άγιο Έγκλημα.

Βρες τον Δολοφόνο! Μπορείς;

Συντελεστές:

Την παράσταση γράφει και σκηνοθετεί ο  Γιάννης Σαρακατσάνης

Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Πίτσας, Σωσώ Χατζημανώλη

Ενδυματολογική επιμέλεια: Φαίδρα Σπυρίδη

Επιμέλεια ήχου: Κώστας Κριεμπάρδης

Φωτογραφία: Λίνα Παρδαλάκη

Μακιγιάζ: Άρτεμις Σπηλιωτοπούλου

Η ιδέα:

Η παραγωγός εταιρεία «ΒΡΕΣ τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ» ειδικεύεται στη διοργάνωση διαδραστικών παραστάσεων μυστηρίου υψηλής ποιότητας για ενήλικες και παιδιά. Οι διαδραστικές παραστάσεις μυστηρίου είναι ιδανικές και για εταιρείες που αναζητούν μια καινοτόμο και πρωτοποριακή δραστηριότητα teambuilding για τα στελέχη τους.

Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει σενάρια μυστηρίου σε μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο, εξασκώντας ταυτόχρονα το αστυνομικό και το υποκριτικό τους ταλέντο. Τα παιχνίδια μυστηρίου είναι ιδανικά για βραδιές στο σπίτι με φίλους, για πάρτυ γενεθλίων, θεματικά πάρτυ, ακόμα και για να προσφερθούν ως ένα πρωτότυπο δώρο.