Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου 1 – 3 Ιουλίου 2022, μέσα από το Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών.

Τρεις ημέρες «κατάδυσης» στον πολιτισμό, γεμάτες από μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική.

“Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού”.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, διαγωνισμός χορού, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

14 Σεμινάρια Χορού

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 13 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: Traditional Bollywood, Bollywood Item Song, Indian-Contemporary Fusion, Odissi Dance, Kuthu, Kathak, Bhangra, Bollywood Fusion, Tollywood, Western Fusion, Bollywood Heels, Bolly-Belly Fusion, Bolly Blast και άλλα.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και Bollywood Dance Master Training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος Bollywood Dance».

Θα είναι όλοι τους εκεί! H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου (Traditional Bollywood, Bolly-Belly Fusion), o Χορογράφος, δάσκαλος και performer Sumon Rudra (Bollywood Item Song, Western Fusion), o Amit Patel (Indian-Contemporary Fusion) από τις ΗΠΑ, η Carolina Rubio (Odissi Dance) από την Ισπανία, η Vinatha Sreeramkunar (Kuthu) από την Ισπανία, η Kinga Malec (Κathak) από την Πολωνία, o Lavesh Pritmani (Bhangra Bollywood) από τις ΗΠΑ, η Sneha Mistri από την Ισπανία (Bollywood Fusion), o Pavan Prasad (Tollywood) από την Γερμανία, ο Amit Patel (Bollywood Heels) από τις ΗΠΑ, o Amine Amoura (Bolly Blast) από την Γαλλία κ.ά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 
11:00 – 12:30 Άννα Δημητράτου | Τraditional Bollywood
12:30 – 14:00 Sumon Rudra | Bollywood Item Song
14:00 – 15:30 Amit Patel | Indian – Contemporary fusion
15:30 – 17:00 Carolina Rubio | Χορός Odissi

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 
10:00 – 11:30 Vinatha Sreeramkumar | Kuthu
11:30 – 13:00 Kinga Malec | Kathak – Bolly Fusion
13:00 – 14:30 Lavesh Pritmani | Bhangra
14:30 – 16:00 Sneha Mistri | Bollywood Fusion

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 
10:00 – 11:30 Pavan Prasad | Tollywood
11:30 – 13:00 Sumon Rudra | Western fusion
13:00 – 14:30 Amit Patel | Bollywood heels
14:30 – 16:00 Άννα Δημητράτου | Bolly – Belly
16:00 – 17:30 Amine Amoura | Bolly Blast
17:30 – 18:30 Ελληνικοί Χοροί | Συρτάκι – Χασαποσέρβικο

2 Μοναδικές Παραστάσεις

Με 2 μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 2 Ιουλίου και Κυριακή 3 Ιουλίου 2022) κορυφώνεται η διοργάνωση του 8oυ Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου πλαισιωμένη από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας.  Έτσι, θα γίνουμε όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ’ όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Μεγάλα ονόματα όπως ο Επαγγελματίας Χορευτής, Δάσκαλος και Χορογράφος με έδρα την California των Ηνωμένων Πολιτειών Amit Patel, o διεθνούς φήμης Ινδός χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος  Sumon Rudra, η Kinga Malec από την Πολωνία, η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια Sneha Mistri από την Ισπανία, ο Lavesh Pritmani Επαγγελματίας χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού Bhangra, η Vinatha Sreeramkunar από την Ισπανία, ο Pavan Prasad από την Γερμανία, η Carolina Rubio Δασκάλα και Χορεύτρια Bollywood από την Ισπανία, o χορευτής και χορογράφος Bollywood Amine Amoura από την Γαλλία, o εξαιρετικός χορευτής Hassan Bolbol Al Tannoura από την Αίγυπτο καθώς και μεγάλα χορευτικά γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης.

Ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance

Το Φεστιβάλ, φιλοξενεί επίσης και τον «7ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood» στην Ελλάδα που διοργανώνει το “Oriental Expression Awards”. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Θεάτρου, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, ενώπιον 9μελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το Ερασιτεχνικό και το Επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (Ατομικό και Ομαδικό). Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

Mini Bazaar και Ινδικές γεύσεις

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, των 2 μεγάλων show και του Διαγωνισμού, θα λειτουργεί στο χώρο του Θεάτρου μίνι Bazaar. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν ινδικά μικρογεύματα σε φιλικές τιμές από το Dosa House.

To Opening Party

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 (21:00), Είσοδος ελεύθερη

Πρόκειται για το πανηγυρικό πάρτι καλωσορίσματος, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ. Θα είναι γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, όπου όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ! Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στο Rock Café Bar Antika!

Όποιος θέλει μπορεί να δείξει μια μικρή χορογραφία στο πάρτι (Solo ή Ομαδική), αλλά πρέπει να έχει μαζί του τη μουσική.

Από τη Διοργάνωση προσφέρεται: Μουσική, Φώτα, DJ και Σνακ
Από τoν χορηγό μας Dosa House: ινδικές γεύσεις
Για την κατανάλωση νερού, αναψυκτικών ή άλλων ποτών από το bar πληρώνετε εσείς.
Dress code: Light, loose and fun!!!

Το κοινωνικό πρόσωπο του Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Κατά τη διάρκεια των 2 μεγάλων Παραστάσεων του Φεστιβάλ θα είναι κοντά μας η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων (Πρόγραμμα Υιοθεσίας Ζώων), η Φωνή του Παιδιού (Σύλλογος Συμπαράστασης Παιδιών με καρκίνο) και το WWF (Πάλεψε για τον Κόσμο σου)!

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID) και με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.