Την Κυριακή 3 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Σερίφου 2014 φιλοξενεί το 6ο Φεστιβάλ Σουραυλιού Σερίφου ‘Τελενίκειος ηχώ’, στο Θέατρο της Κάτω Χώρας.  

Το σουραύλι είναι ένα πανάρχαιο πνευστό όργανο από καλάμι. Συνήθως, συνοδεύεται από το τουμπί. Το σουραύλι μιλά τη γλώσσα της ελληνικής φύσης και ανοίγει, με τον ιδιαίτερο ήχο του, τις πόρτες της ψυχής!

O ερασιτέχνης ερευνητής – λαογράφος Θοδωρής Γ. Λιβάνιος, το 2009, δημιούργησε το μοναδικό στην Ελλάδα, Φεστιβάλ Σουραυλιού, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Σερίφου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Σεριφίων και τους συλλόγους «Τελένικος», «Συκαμιά» και «Ανδρομέδα». Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες.

Την δημιουργία αυτού του μοναδικού φεστιβάλ μέσα …στο φεστιβάλ με παλιούς παραδοσιακούς μουσικούς, τη λαογραφική έρευνα, την επιμέλεια αλλά και την παρουσίασή του κάνει ο Θοδωρής  Γ. Λιβάνιος (Δημ. Σύμβουλος & Πρόεδρος επί των Πολιτιστικών του Δήμου Σερίφου). Και η μεγάλη επιτυχία του είναι ότι πολλά παιδιά ενδιαφέρονται να μάθουν σουραύλι και τα διδάσκει αφιλοκερδώς! Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Σερίφου και την ευγενή παραχώρηση του θεάτρου από τη Linos.pro.