Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά! Με Κιούμπρικ και Μινέλι τελειώνει ο δεύτερος μήνας του καλοκαιρινού κινηματογραφικού θεσμού της Αθήνας!

Το 5ο Athens Open Air Film Festival ολοκληρώνει τις προβολές του για τον Ιούλιο 2015, με δύο διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου, σε δύο από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Η αιώνια τραγωδία του ανθρώπου!

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, το 5o Athens Open Air Film Festival, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. προβάλλει στο προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ένα από τα αριστουργήματα στην απαράμιλλη φιλμογραφία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το «Μπάρι Λίντον» (1975). Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Μέικπις Θάκερεϊ, η όγδοη ταινία του σπουδαίου δημιουργού διηγείται την αναρρίχηση ενός τυχοδιωκτικού άντρα στα αριστοκρατικά σαλόνια του 18ου αιώνα, την περιπετειώδη παραμονή του εκεί και τον βίαιο εξοστρακισμό του, προσφέροντας ένα κομψοτέχνημα σεβαστού δραματουργικού βάρους και παροιμιώδους τελειομανίας,

Ο Αδηφάγος κόσμος του θεάματος!

Ο Ιούλιος τελειώνει με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Βινσέντε Μινέλι, «Η Ωραία και το Κτήνος». (1952). Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 το Φεστιβάλ, συνεργαζόμενο για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, παρουσιάζει μια από τις κορυφαίες ταινίες στη λαμπρή καριέρα του μεγάλου σκηνοθέτη. Ένα πολυτελές δράμα, αλλά ταυτόχρονα κι ένα αιχμηρό και τρομερά εύστοχο σχόλιο πάνω στον κόσμο του θεάματος. Βραβευμένη με 5 βραβεία Όσκαρ, και διαθέτοντας μια ζηλευτή ερμηνευτική τετράδα (Κερκ Ντάγκλας, Λάνα Τέρνερ, Ντικ Πάουελ, Μπάρι Σάλιβαν), παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο καθαρή απεικόνιση ενός παρασκηνίου στο οποίο πολλοί θα ήθελαν να κρυφοκοιτάξουν.