Το φεστιβάλ που έχει ενταχθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International de la Danse – CID – International Dance Council) της UNESCO στο Πανόραμα των σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων για το χορό (CID Panorama-Important events in Dance) πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και σε ελληνικούς συλλόγους του εξωτερικού.

Στις τρεις συνολικά ενότητες του φεστιβάλ α) το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 17:30-20:00 και την β) Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 11:00-14:00 και γ) Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 17:30-20:00 θα συμμετάσχουν συνολικά 300 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από την Κύπρο, την Κορυτσά μέχρι τη Ρουμανία και από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη, καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό χώρο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στο φεστιβάλ ένα χαρακτήρα πανευρωπαϊκό.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 14:30-16:30, ζωντανά στη σκηνή, το μουσικό σχήμα ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ με βαλκανικές μουσικές που θα δώσουν χρώμα στο άνοιγμα του Τριωδίου.

Αρωγοί στην υλοποίηση του φετινού Σαραρίμ είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης-Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καλαμαριάς και το Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης.

Η πρόσβαση στο φεστιβάλ γίνεται μέσω της πλατφόρμας estage.gr και η φετινή διοργάνωση στηρίζει το Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ.

Σαραρίμ, ένα περιδιάβασμα στους χορούς, τα έθιμα και τα δρώμενα του τόπου μας, μέσα από το λόγο και την κίνηση των παιδιών, μέσα από παιχνίδια, αινίγματα και δράσεις.

Γιατί ο χορός δεν είναι μόνο βήματα