Ο Μάριο είναι ένας μοναχικός αποθηκάριος στο Τμήμα Απολεσθέντων της Μαδρίτης. Στον ελεύθερο χρόνο του, προσπαθεί να ιχνηλατήσει την προέλευση κάποιων χαμένων αντικειμένων, ώστε να τα επιστρέψει στους κατόχους τους. Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί πως θα τους βοηθήσει να βρουν κάποια χαμένα «κομμάτια» της ζωής τους.

Μόνο μια νεαρή αστυνομικός που επισκέπτεται συχνά το τμήμα απολεσθέντων, καταφέρνει να διαπεράσει κάπως το εξωτερικό συναισθηματικό του κέλυφος, τροφοδοτώντας τον με πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Όταν μια βαλίτσα με μακάβριο και σοκαριστικό περιεχόμενο, που ανασύρθηκε από ένα ποτάμι, φτάνει στην αποθήκη, η ζωή του Μάριο θα αλλάξει. Η διαλεύκανση αυτής της φριχτής πράξης, που εμπλέκει ένα μωρό, θα τον οδηγήσει σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια. Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο θα συναντήσει τη Σάρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη σ’ ένα εγκληματικό κύκλωμα trafficking…

Τον ρόλο του Μάριο ενσαρκώνει ο Αλβάρο Μόρτε, που χάρη στο ρόλο του “Καθηγητή” στη δημοφιλή σειρά του Netflix Η τέλεια ληστεία (La Casa De Papel) είναι σήμερα ένας από τους πιο περιζήτητους Ισπανούς ηθοποιούς.

Το Τμήμα Απολεσθέντων Μαδρίτης είναι ένα σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ, αλλά ταυτόχρονα μια αξέχαστη ιστορία αγάπης και εξιλέωσης, από έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη που ξεκίνησε ως βοηθός του Αλμοδόβαρ και του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Έχοντας ως ιδανικό πρωταγωνιστή τον Αλβάρο Μόρτε, μας παραδίδει ένα μαύρο θρίλερ, που υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη όταν κλείσουν τα φώτα.

Ταυτότητα ταινίας
Τμήμα Aπολεσθέντων Μαδρίτης / Objetos

Σκηνοθεσία: Χόρχε Δοράδο
Σενάριο: Νάτξο Λόπεζ
Φωτογραφία: Νταβίντ Ασερέτο
Μοντάζ: Κάρλος Εγκα, Πάμπλο Ζουμαράγκα
Μουσική: Ερικ Κλάους Κουτσεβάσκι
Πρωταγωνιστούν: Αλβάρο Μόρτε, Τσίνα Σουάρες, Βερόνικα Εσεγκούι

Διάρκεια: 100 λεπτά
Χώρες παραγωγής: Ισπανία, Αργεντινή
Έτος παραγωγής: 2022