Μέχρι τις 11 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Ο Μεγάλος Δαμαστής (The Great Tamer), αλλά και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, τον οποίο αφηγούνται με μουσική και λόγο ο Δημήτρης Καμαρωτός και η Αμαλία Μουτούση (7 – 11 Ιουνίου).

Από τις 12 Ιουνίου η Στέγη “βγαίνει έξω”, με τους Medea Electronique να αναλαμβάνουν το ρόλο ξεναγού, μέσα από ένα οπτικοακουστικό και διαδραστικό περίπατο στη γειτονιά του Κεραμεικού/Μεταξουργείου.

Τρία φεστιβάλ επίσης θα δώσουν το “παρών” στη Στέγη τον Ιούνιο. Η καθιερωμένη προφεστιβαλική συναυλία του Tinos World Music Festival (1 Ιουνίου), το 4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ | New Generation 4 και το Tectonics Athens, ένα διεθνές μουσικό φεστιβάλ που έρχεται πρώτη φορά στην Αθήνα.

Το εικαστικό κομμάτι καλύπτει η ατομική έκθεση του Γιαννη Βαρελά, με τίτλο Monster (εγκαίνια 6 Ιουνίου), και η έκθεση Tomorrows που μιλάει σήμερα για το αύριο, η οποία συνεχίζεται έως τις 16 Ιουλίου.

Φυσικά, δεν θα λείψουν οι προβολές του Flix it στη Στέγη, οι οποίες ολοκληρώνονται με την ταινία The Endless Summer του Bruce Brown (7 Ιουνίου), ενώ ενδιαφέρουσες είναι και οι επόμενες εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις». Συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για «Μαντίλες, υμένες και σεξουαλική επανάσταση» με την Mona Eltahawy, την βραβευμένη Αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφο (7 Ιουνίου), και θα κάνουμε μια συζήτηση για την «Ηλεκτρονική πολεοδομία», 40 χρόνια από το θάνατο του Τάκη Χ. Ζενέτου (29 Ιουνίου).

Ο Ιούνιος θα κλείσει μουσικά στη Στέγη, με τους Appalachian Cobra Worshipers νa φέρνουν τη folk americana στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (30 Ιουνίου).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δημήτρης Παπαϊωάννου – Ο Μεγάλος Δαμαστής
Έως 11 Ιουνίου

Λίγο πριν ταξιδέψει με την παράσταση “The Great Tamer” ανά τον κόσμο, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στη Στέγη για να «δαμάσει» τις αισθήσεις μας. Με τη συμμετοχή 10 συντελεστών επί σκηνής, το έργο καταπιάνεται με το ερώτημα κατά πόσο η ανθρώπινη ζωή μπορεί να ιδωθεί ως ένα εξερευνητικό ταξίδι, ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, μια εσωτερική ανασκαφή που υπόσχεται να φέρει στην επιφάνεια βαθύτερα νοήματα.

Πληροφορίες: The Great Tamer, του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη Στέγη

Tinos World Music Festival: Pre-festival concert
1 Ιουνίου

Το Tinos World Music Festival ξεκινάει στη Στέγη. Μη χάσετε την καθιερωμένη προ-φεστιβαλική συναυλία με τη συμμετοχή του Enver Izmaylov, του κουαρτέτου του Αντώνη Απέργη και των Γκαλστιάν Βαχάν και Λευτέρη Χαβουτσά.

Πληροφορίες: Tinos World Music Festival: Pre-festival concert στη Στέγη

Δημήτρης Καμαρωτός – Αμαλία Μουτούση
Ιππόλυτος του Ευριπίδη
7-11 Ιουνίου

Η τραγωδία του Ευριπίδη σε μία διαφορετική παράσταση στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Πλ. Καρύτση 8). Όλοι οι ρόλοι και 1.446 στίχοι με μια ανάσα από την Αμαλία Μουτούση και σε μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

Πληροφορίες: Ο Ιππόλυτος, του Ευριπίδη από τον Δημήτρη Καμαρωτό και την Αμαλία Μουτούση

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ | New Generation 4
9-11 Ιουνίου

Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής πειραματίζεται με το mainstream, γκρουβάρει ακατάπαυστα και φτιάχνει μουσικά ηχοτοπία. Για 4η χρονιά ακούμε το μέλλον, εδώ και τώρα!

Παρασκευή 9 Ιουνίου: Ο Γιώργος Κωστόπουλος με το σεξτέτο του
Σάββατο 10 Ιουνίου: Groove Elation Project
Κυριακή 11 Ιουνίου: “Leoforio” / Andreas Papagiannakopoulos

Tectonics Athens
16-18 Ιουνίου

Έχετε δει μουσικό όργανο με χορδές 25 μέτρα; Έχετε φανταστεί τον Γιάννη Αγγελάκα να ερμηνεύει John Cage;
Μπορεί η παραδοσιακή μουσική να συνυπάρξει με το noise; Μετά τη Νέα Υόρκη, τη Γλασκώβη και το Τελ Αβίβ το φεστιβάλ που γεφυρώνει τα είδη της μουσικής έρχεται στη Στέγη.

ΠληροφορίεςTectonics Athens: Ένα διεθνές μουσικό φεστιβάλ στη Στέγη

Medea Electronique – Soundscapes Landscapes
City Above-Life Below: Κεραμεικός/Μεταξουργείο
Από 12 Ιουνίου

Ένας οπτικοακουστικός και άκρως διαδραστικός περίπατος στη γειτονιά του Κεραμεικού/Μεταξουργείου για την πόλη που δεν ήξερες ότι είναι εκεί.

Appalachian Cobra Worshipers
30 Ιουνίου

Οι Appalachian Cobra Worshipers μετά από μια σειρά συναυλιών σε απρόσμενα μέρη, φέρνουν τη folk americana και στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Flix it στη Στέγη
The Endless Summer, του Bruce Brown
7 Ιουνίου

Το καλοκαίρι σημαίνει εποχή απόλαυσης, ανεμελιάς και ελευθερίας. Γι’ αυτό, το «Flix it στη Στέγη» ολοκληρώνει τη σαιζόν και υποδέχεται το καλοκαίρι με το ντοκιμαντέρ-θρύλος του Μπρους Μπράουν, The Endless Summer.
Μετά την προβολή της ταινίας, ακολουθεί πάρτι στην ταράτσα της Στέγης με dj set και τα Popy’s Gourmet Popcorn σε διάφορες γεύσεις.

Πληροφορίες: The endless summer, του Bruce Brown από το Flix it στην Στέγη!

Γιάννης Βαρελάς
MONSTER
Εγκαίνια: 6 Ιουνίου

Η νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Βαρελά ξεκινά στο -1 της Στέγης και κάνει εγκαίνια την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 20:00.

Πληροφορίες: Monster: Έκθεση του Γιάννη Βαρελά στη Στέγη

Tomorrows
Urban fictions for possible futures
Καθημερινά έως 16 Ιουλίου

Ανακάλυψε τη νέα έκθεση της Στέγης στο κέντρο της Αθήνας. 33 έργα από εικαστικούς, αρχιτέκτονες και designers για τις πόλεις του αύριο. Το μέλλον είναι πιο κοντά από ποτέ.

ΠληροφορίεςTomorrows: Η έκθεση της Στέγης στη Διπλάρειο Σχολή

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Μαντίλες, Υμένες και Σεξουαλική Επανάσταση
12 Ιουνίου

Γνωρίστε τη Mona Eltahawy, τη βραβευμένη Αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφο που δεν φοβάται να προκαλεί και να συγκινεί με την πένα της.

Είσοδος Ελεύθερη

ΠληροφορίεςΟμιλία της Mona Eltahawy στη Στέγη

Τάκης Χ. Ζενέτος: «Ηλεκτρονική πολεοδομία» 40 χρόνια μετά
29 Ιουνίου

Μια συζήτηση για τις βασικές αρχές της έρευνας του Ζενέτου για την πόλη και την κατοικία του μέλλοντος, αλλά και επαναξιολόγηση της «Ηλεκτρονικής πολεοδομίας», σύμφωνα με τις τρέχουσες τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Είσοδος Ελεύθερη