Η bijoux de kant συμμετέχει στα Αναλόγια του Θεάτρου Τέχνης με την παράσταση «Θόρυβος», σε κείμενο Ιάσονα Σίγμα και σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Σκουρλέτη.

Θόρυβος. Σε Εποχές σαν αυτή. Όπου κάτι τελείως χάνεται. Θεαματικά. Κι οριστικά πεθαίνει. Με όλες τις αναγκαίες Θυσίες. Και Χαμούς. Σέρνοντας κάτι Άλλο. Τι είδους Νέα Σώματα πλέον ανακαλύπτονται; Ποια μένουν ανάπηρα; Λειψά; Πώς έρχονται ετούτα πια κοντά; Πώς κάνουνε πλέον Έρωτα; Τί νέες μορφές λαμβάνει η νέα Σεξουαλικότητα; Πώς βιώνουν τα Σώματα αυτά το Πένθος τους για ό,τι τελείως σβήνει; Πώς σμπαραλιάζονται τελικά ανάμεσα στο Νέο και στο Παλιό, στο Μέσα αλλά και στο Έξω; Ο «Θόρυβος» του Ιάσονα Σίγμα στήνει ένα δικό του Σκηνικό. Φυσικό και Μεταφυσικό μαζί. Πιστό στο ρεαλισμό. Σ’ ένα απομονωμένο σπίτι. Κάτω από τον Κεντρικό Πυλώνα Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ. Μέσα απ’ το ηλεκτρικό Ρεύμα, όπως κυκλοφορεί στα Σώματα. Δυο ζευγαριών που έρχονται αντιμέτωπα με εσωτερικά και εξωτερικά φορτία. Ποιος από όλους θα σωθεί; Kάνοντας το μεγάλο Πέρασμα; Ποιός μένει για πάντα πίσω; Μα.

Συγγραφέας: Ιάσονας Σίγμα
Σκηνοθεσία – Σκηνογράφια: Γιάννης Σκουρλέτης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Παίζουν (αλφαβητικά): Χρήστος Καπενής, Κατερίνα Λάττα, Μαρία Μαμούρη, Ελεάνα Στραβοδήμου

*Στο αναλόγιο ακούγεται η σύνθεση «la legende d’ eer» του Ιανη Ξενάκη

** Το Θέατρο Τέχνης φιλοξενεί μία σειρά από θεατρικά αναλόγια, μέσα από τα οποία προυσιάζει η σύγχρονη ελληνική δραματουργία, από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2014, σε επιμέλεια της Σίσσυς Παπαθανασίου. Περισσότερες πληροφορίες.