Οι Via Negativa, οι Vasistas και το BIOS παρουσιάζουν το This!, μία κοινή σύμπραξη και συμπαραγωγή των τριών ομάδων.

Το Τhis! είναι μια περφόρμανς που χρησιμοποιεί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάμερες ως προεκτάσεις των αισθήσεων και των σκέψεων των σημερινών ανθρώπων, λέξεις και εικόνες που συνθέτουν ένα ζωντανό σουρεαλιστικό και απολύτως κανονικό διάλογο μεταξύ αγνώστων την ίδια στιγμή. Ένα ραντεβού με τις υποσυνείδητες σκέψεις, ένα παιχνίδι για την επικοινωνία και τις ανθρώπινες συνδέσεις.

To Τhis! είναι:

Μία speed dating συνάντηση ακτιβιστών.
Μία ανακατασκευή μιας μηχανής κοινωνικής δικτύωσης.
 Μία παράσταση πολυμέσων.
 Τέσσερις άνθρωποι πάνω στη σκηνή.
 Μία παρεξήγηση.
 Η αποτυχία του να καταλαβαίνεις τον κόσμο σωστά.
Ένα προϊόν της σύγχρονης κοινωνίας. 
Είναι μια διαφωνία – συμφωνία μεταξύ εικόνων και λέξεων. 
Είναι μια μάχη συνειδήσεων.
 Είναι μια πνευματική υγιεινή για το κοινό.
 Είναι ένας παλιομοδίτικος έλεγχος.
Αυτό που είναι. 
Είναι μια μοναδική ειδική γραμματική της Αγγλικής.
 Είναι ένδειξη και συναίσθημα. 
Είναι ένα παιχνίδι. 
Είναι απλά δεδομένα της ζωής. 
Είναι ανθρώπινο.
 Είναι πολύ ανθρώπινο.

Το Τhis! ξεκίνησε ως residency project τον Ιούλιο του 2013 στο BIOS , συνεχίστηκε ως residency και παρουσιάστηκε ως work-in progress στο Zadar της Κροατίας τον Αύγουστο του 2013.Τον Οκτώβριο του 2013 παρουσιάστηκε με επιτυχία στη Λουμπλιάνα στο Bunker, το πολιτιστικό κέντρο που φιλοξενεί τις παραστάσεις των Via Negativa. Φέτος θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για 4 μόνο παραστάσεις.

Σύλληψη/ Κείμενο/ Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία:  Αργυρώ Χιώτη, Ευθύμιος Θέου, Βασίλης Χαραλαμπίδης, Boris Kadin

*η παράσταση πραγματοποιείται στα Αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπέρτιτλους*

Via Negativa

H Via Negativa είναι ένα διεθνές πρότζεκτ παραστατικών τεχνών με έδρα την Λουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η ομάδα συστάθηκε το 2002 και μέχρι το 2008 παρήγαγε 7 πρότζεκτ πάνω στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και διοργάνωσε πολυάριθμα workshop, με αποτέλεσμα να προστεθούν καινούριοι περφόρμερ στην ομάδα από διάφορες χώρες. Η καλλιτεχνική τους έρευνα επικεντρώνεται στη σχέση του περφόρμερ με το κοινό σε πραγματικό χρόνο και χώρο.  


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της ομάδας είναι ο  Bojan Jablanovec και η Via Negativa είναι ένα ανοιχτό πρότζεκτ, χωρίς να αποτελείται από ένα προκαθορισμένο αριθμό μελών. Η δουλειά τους βασίζεται στο να θέτουν ερωτήματα γύρω από το θέατρο και τo live art. Έχουν  συμμετάσχει σε  πολυάριθμα φεστιβάλ και παρουσιάσει δουλειές τους σε χώρους όπως:  La Biennale di Venezia, Kampnagel Hamburg, Hebbel am Ufer Berlin, New Territories Glasgow, Bit Teatergarasjen Bergen, Vie Scena Contemporanea Modena, Natura dei teatri Parma, Volksteater Wien, Frascatti Amsterdam, Contemporary drama Budapest, Recontres Marseille, Small Inventory Prague, Eurokaz Zagreb, Infant Novi Sad, Fiat Podgorica, Mot Skopje κα.

Vasistas 

Οι Vasistas είναι μια πολυεθνική ομάδα καλλιτεχνών που μοιράζονται κοινές εμπειρίες. Η ομάδα ενεργοποιείται ανάμεσα στην Ελλάδα (Αθήνα) και την Γαλλία (Μασσαλία), αναζητώντας την ανάπτυξη ενός καλλιτεχνικού και πολιτιστικού διεθνούς δικτύου. Κύρια επιδίωξη είναι η συνεχής έρευνα και  ο πειραματισμός ως προς τη σκηνική πράξη. Τα τεχνικά ή σκηνικά μέσα που συνήθως χρησιμοποιεί η ομάδα είναι ελάχιστα, δίνοντας έμφαση στον ηθοποιό. Οι διαφορετικές γλώσσες επί σκηνής και η ενσωμάτωση της μετάφρασης στην δράση είναι γνώριμο χαρακτηριστικό της ομάδας που απευθύνεται πάντα σε ένα πολυεθνικό κοινό.