Με θερμό χειροκρότημα προς όλους τους συντελεστές, ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της όπερας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Λόενγκριν, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Άντονυ Μακντόναλντ.

Η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία προέρχεται από την Εθνική Όπερα της Ουαλίας και το Θέατρο Βιέλκι –  Εθνική Όπερα Πολωνίας, έκλεψε τις εντυπώσεις όχι μόνο για το υψηλού επιπέδου σκηνικό θέαμα, αλλά και για το υψηλής ποιότητας ακρόαμα.

Ο Λόενγκριν είναι μία από τις σημαντικότερες όπερες του Ρίχαρντ Βάγκνερ, η οποία σηματοδοτεί τη μετάβαση από τις όπερες της πρώτης περιόδου στα μουσικά δράματα της ωριμότητας του συνθέτη.

O Άντονυ Μακντόναλντ πρότεινε μια σκηνοθετική γραμμή συνεπή στο πνεύμα του έργου, ενώ σχεδίασε ιδιαιτέρως καλαίσθητα σκηνικά και κοστούμια. Η κινησιολογία του Φιλίπ Ζιρωντώ και οι ατμοσφαιρικοί και υποβλητικοί φωτισμοί της Λούσυ Κάρτερ, συμπλήρωσαν ένα μαγικό σκηνικό θέαμα.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ, Αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης, διηύθυνε την Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΛΣ, αναδεικνύοντας στο έπακρο τον μουσικό κόσμο του Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Ο Πήτερ Ούεντ στον ομώνυμο ρόλο, η Γιολάνα Φογκάσοβα στον ρόλο της Έλσας και η Μαρτίνα Ντίκε στον ρόλο της Όρτρουντ, έδωσαν εξαιρετικές ερμηνείες στους απαιτητικούς ρόλους τους. Οι Έλληνες Μονωδοί της ΕΛΣ, Δημήτρης Πλατανιάς (Τέλραμουντ), Τάσος Αποστόλου (Βασιλιάς), Διονύσης Σούρμπης (Κήρυκας), ενθουσίασαν με τις ερμηνείες τους τόσο μουσικά, όσο και σκηνικά, στην πρώτη τους επαφή με το βαγκνερικό ρεπερτόριο.

Επόμενες παραστάσεις 1, 3, 5 Φεβρουαρίου 2017 / 18.30

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση Λόενγκριν από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μπορείτε να δείτε εδώ.