Παράταση επτά παραστάσεων για το έργο The Sunshine Play σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λεμπέση που

παρουσιάζει η Πειραματική σκηνή «Νέων Θέατρο» του Νέου Ελληνικού Θεάτρου Γιώργου Αρμένη.  Το έργο είναι μία κωμωδία για αυτούς που δεν τα παρατάνε και είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν μια καινούρια αρχή.

Ο Νταν είναι εντελώς κατεστραμμένος… και το ξέρει. Η Ίζα είναι μάλλον απογοητευμένη… και το υποψιάζεται. Ο Τρίφορ είναι στον κόσμο του… και δεν έχει ιδέα. Οι τρεις τους, έχουν ραντεβού απόψε σε μία ταράτσα… και δεν το ξέρουν.

Οι ζωές του θ’ αρχίσουν ξανά. Και θα το μάθουν.

Η παράσταση θα παρουσιάζεται μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2011

Παίζουν (αλφαβητικά):

Κωνσταντίνος Λεβαντής (Νταν)
Δέσποινα Μπουγιατιώτη (Ίζα)
Σάκης Τσινιάρος (Τρίφορ)

Συγγραφέας: Peca Stefan
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λεμπέσης
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Λεβαντής

Σκηνικά: Θανάσης Παναγιώτου
Φωτισμοί: Γιώργος Σπηλιόπουλος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Δήμητρα Τσινιάρου
Φωτογραφίες: Χάρης Χαϊδάκης
Graphic design: Στράτος Tρογκάνης

Ο συγγραφέας του έργου, Peca Stefan

Ο πολυπράγμων και πολυτάλαντος Peca Stefan, γεννήθηκε το 1982 στη Ρουμανία. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή θεατρικών έργων από το 1998. Το 2002 κέρδισε το βραβείο dramAcum prize (Ρουμανικό βραβείο για καλύτερο νέο έργο).

Θεωρείται ως ένας από τους πλέον καινοτόμους στο Ρουμανικό θέατρο. Στη χώρα του έχουν παρουσιαστεί επτά από τα έργα του, ενώ κάποια έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Τούρκικα, Ιταλικά και έχουν παρουσιαστεί σε Αμερική, Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Λονδίνο, Αυστρία, Ρωσία, Βουλγαρία και Τσεχία.

Ανάμεσα στα βραβεία που έχει κερδίσει για τα έργα του, ήταν και το βραβείο Best play – Relationship Drama από το αγγλικό London Fringe Report για το “The Sunshine Play”. Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει έργο του στην Ελλάδα.