Ο  Διαλεκτικός ΄Ομιλος  Ελλάδος  πραγματοποιεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014,  την τελετή έναρξης των εργασιών της Διαλεκτικής χρονιάς 2014-2015,  στο ξενοδοχείο  DIVANI  PALACE  ACROPOLIS στις  7  το απόγευμα,  παρουσιάζοντας  ένα θεατρικό δρώμενο  βασισμένο στο βιβλίο της Σήλιας Νικολαΐδου , «Μαθήματα Εκτός ΄Υλης», με τη θεατρική  ομάδα «Εξέλιξη», σε σκηνοθεσία  της Μαρίας Δελημάρα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος Σοφία Παπαδονικολάκη , η οποία θα μιλήσει με θέμα «Μια νέα αρχή».

Με το βιβλίο της «Μαθήματα εκτός ύλης» η Σήλια Νικολαΐδου  έχει στόχο  να αφυπνίσει  τις ψυχές των νέων και μεγαλυτέρων για τα μαθήματα ζωής  που δεν εμπεριέχονται στη διδακτέα ύλη.  Μαθήματα που προτείνουν πορείες δύσκολες, μονοπάτια ελκυστικά, ανατροπές. Μαθήματα που ζητούν την υπέρβαση στην εκτός ύλης ζωή του καθενός μας.

Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας που θα αναφερθεί στο βιβλίο της. Η Σήλια Νικολαΐδου ήταν επί 40 χρόνια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.