Η Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ είναι παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θεατρικό της σπίτι στο θέατρο ΔΡΟΜΟΣ. Μέλημά μας γι’ αυτήν την θεατρική σεζόν είναι να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για ό,τι διαμορφώνει την κοινωνική, ιστορική και πολιτική συγκυρία και να παράξουμε καλό θέατρο.

Το ρεπερτόριό μας έχει ως κύριους άξονες το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους. Από το πολιτικό θρίλερ στο ψυχολογικό θρίλερ. H μοίρα, η ελεύθερη βούληση, οι σχέσεις των ανθρώπων, αποτελούν τις βασικές θεματικές ανάπτυξης των επιλεγμένων έργων. Με αυτό τον τρόπο επιμένουμε σε ένα ρεπερτόριο που προκύπτει από την γόνιμη αλληλεπίδραση των κειμένων, είτε αυτούσια είτε ως διασκευές, με την εκάστοτε συγκυρία.

Στόχος και επιθυμία μας γι’ αυτή την νέα θεατρική σεζόν είναι να παρουσιάσουμε στο κοινό διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις, καλλιτεχνικές τάσεις, και δημιουργικά μονοπάτια στα έργα που επιλέξαμε. Δίχως να δεσμευόμαστε από κάποιες συγκεκριμένες τάσεις στην θεατρική αισθητική, μας ενδιαφέρει να μεταδίδεται με ποιότητα, επαγγελματισμό και ήθος το μήνυμα της θεατρικής πράξης.

Θα επιχειρήσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμά μας, με την ελπίδα να προσφέρουμε τροφή για σκέψη και με την ανάγκη να ανταλλάξουμε ερεθίσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ανανεώνουμε λοιπόν την συνάντησή μας επί του πρακτέου στη σκηνή του ΔΡΟΜΟΥ και ευχόμαστε να είστε συνοδοιπόροι στις προσπάθειές μας.

Εμμανουήλ Γ. Μαύρος – Ρένα Σανταμούρη
Καλλιτεχνικοί Υπεύθυνοί της Θεατρικής Ομάδας ΜΗΔΕΙΑ

Το πρόγραμμα

Από τον Οκτώβριο κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20:30

ΚΑΙΣΑΡΑΣ
Βασισμένο στο έργο του William Shakespeare “Ιούλιος Καίσαρας”

Με τους: Ήρα Δαμίγου, Αλέξανδρο Ιωαννίδη, Θοδωρή Λουφόπουλο, Σάββα Πογιατζή, Λίλη Τέγου, Γιάννη Τσούτσια.
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Μαύρος

Συνωμοσία για μια δολοφονία, πολιτική ρητορική, διαφθορά, ψεύδη κι ένας διχαστικός αγώνας για τη κατάκτηση της εξουσίας.

Όταν η Κάσσια και ο Βρούτος συνειδητοποιούν πως η κραταιότατη Καίσαρας αποτελεί πολιτική απειλή για την αγαπημένη τους χώρα, τότε υπάρχει μόνο μία λύση.

Από τον Οκτώβριο κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 21:00 για 8 παραστάσεις

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ της Μαργκεριτ Ντυράς

Με τους: Γιάννη Αποστολίδη, Στυλιανή Κλείδωνα
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Μαύρος

Το έργο περιγράφει μια μη συμβατική σχέση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Ο άντρας “προσλαμβάνει” τη γυναίκα να μείνει μαζί του σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να βιώσει, να νιώσει την αγάπη. Η γυναίκα δέχεται την πληρωμή παρόλο που δεν είναι ιερόδουλη. Μετά από μερικές μέρες, η γυναίκα ως καθρέφτης του άντρα, ανακαλύπτει πως ο άντρας είναι ανίκανος να βιώσει και να νιώσει την αγάπη καθώς έχει προσβληθεί από την “αρρώστια του θανάτου”.

Από το Νοέμβριο – μετά από απαίτηση πολλών θεατών – κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 21:00 και για λίγες μόνο παραστάσεις, για τρίτη φορά σε δυο σεζόν θα ανέβει ανανεωμένο το έργο:

ΟΛΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ των Franca Rame – Dario Fo

Με τις: Ήρα Δαμίγου, Στυλιανή Κλείδωνα
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Μαύρος

Το έργο των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της, όχι μόνο στις “σύγχρονες” αλλά και στις μελλοντικές κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης.

Την χειμερινή περίοδο η Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τα εξής έργα:

Από τον Φεβρουάριο μέχρι την Κυριακή των Βαΐων

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ του Πάτρικ Χάμιλτον

Με τους: Σάββα Πογιατζή, Ήρα Δαμίγου και δύο ακόμα ηθοποιούς που θα ανακοινωθούν σύντομα
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Μαύρος

Έντονό και δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που παρουσιάζει την ιστορία μιας γυναίκας που βασανίζεται ψυχολογικά στα όρια του σαδισμού από τον σύζυγό της. Ο σύζυγος της, την εγκαταλείπει κάθε βράδυ και όταν εκείνη μένει μόνη στο σπίτι όσα συμβαίνουν την οδηγούν να αμφιβάλλει για την πνευματική και συναισθηματική της ισορροπία.

Και το

ΔΩΔΕΚΑ του Παναγιώτη Πετρόπουλου

Με τους: Νίκο Πανόπουλο στο ρόλο του Ρότζερ Κέισμεντ και δύο ακόμα ηθοποιούς που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Μαύρος

Ο Κέισμεντ τα έβαλε με το πανίσχυρο κράτος του Βελγίου, την κυβέρνηση του Περού, τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες της εποχής του πριν στραφεί κατά της βρετανικής αυτοκρατορίας παλεύοντας για την απελευθέρωση της Ιρλανδίας, ώσπου στο τέλος να καταδικαστεί σε θάνατο για εσχάτη προδοσία. Ο πατέρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρότζερ Κέισμεντ μέσα από το κελί του, εξομολογείται την πολυτάραχη ζωή του στον καθολικό εφημέριο της φυλακής, Πατέρα Κάρεϊ, λίγες ώρες πριν την εκτέλεση του. Έχει δώδεκα ώρες καιρό για να τα πει όλα…