Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζει τις «Θεατρικές Πρεμιέρες», μια διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Καλαμαριάς και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να δει ενδιαφέρουσες παραστάσεις από θεατρικές ομάδες της πόλης.

Στη φετινή διοργάνωση που διαρκεί από τις 23 Ιανουαρίου ως τις 15 Φεβρουαρίου 2015, συμμετέχουν τέσσερις θεατρικές ομάδες και συνολικά θα δοθούν έντεκα παραστάσεις.  

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015, η αυλαία των παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ανοίγει με το έργο «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία», από την θεατρική ομάδα Beatniks. Πρόκειται για ένα  επίκαιρο έργο του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Λεσκό, ένα σύγχρονο παραμύθι για τη χρεοκοπία, ως συνθήκη, ως τρόπο ζωής και ως δικαιολογία για την αυτοκαταστροφή. Μια ελληνοϊταλική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Φραντσέσκο Μπονόμο. Η παράσταση θα επαναληφθεί και την επομένη μέρα, το Σάββατο 24 του μηνός.

Η δεύτερη θεατρική ομάδα, SkullofYorickProductions θα παρουσιάσει την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, την κωμική παράσταση όπερας της Κασσάνδρας Δημοπούλου με τίτλο «Η Όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο».

Την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Ρίσκο, ανεβάζει στη σκηνή το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμύ, Η παρεξήγηση, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου.

Η αυλαία των παραστάσεων κλείνει με το έργο του Γιον Φόσσε «Σουζάνα», σε σκηνοθεσία Θάνου Μπουλουγρά, από τη θεατρική ομάδα Απόφαση που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13, Σάββατο 14, και Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας με ηρωίδα τη γυναίκα του Ίψεν, Suzannah Thoresen.