Η ιστορία του φημισμένου σεφ Μάσσιμο Μποτούρα που ένωσε 60 κορυφαίους σεφ από όλον τον κόσμο με σκοπό να μετατρέψουν τα περισσεύματα τροφίμων που προορίζονταν για τα σκουπίδια, σε νόστιμα γεύματα για τους άστεγους και τους πρόσφυγες της Ιταλίας. Το ντοκιμαντέρ Theater of Life είναι γεμάτο γαστρονομικές δημιουργίες των μεγαλύτερων σεφ του κόσμου, όπως των θρυλικών Ferran Adrià, Alain Ducasse, Mario Batali, René Redzepi, και Gastón Acurio, οι οποίοι φέρνουν τη γνώση και το ταλέντο τους στους χώρους συσσιτίων.

«Τι είναι ένα πιάτο φαγητό ή μια στέγη για έναν άστεγο ή έναν πρόσφυγα;» Ο Μάσσιμο Μποτούρα υποστηρίζει ότι οι σεφ δεν μπορούν πλέον να μαγειρεύουν μόνο για την ελίτ, αγνοώντας τα ηθικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Ο σκηνοθέτης Peter Svatek εστιάζει την κάμερά του πίσω από τη δημοσιότητα των celebrity chefs, για να ανακαλύψει το ανθρώπινο πρόσωπο όσων συμμετέχουν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. Ποιοι είναι και ποια είναι η ζωή τους;

Μια ζεστή, ανθρώπινη, συμπονετική ματιά στον κόσμο μέσα από μια γαστρονομική γιορτή.

Σκηνοθεσία: Peter Svatek | 93’ | 2016 | Καναδάς

https://vimeo.com/242529549


Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε» και τους ιδρυτές του Meat Pro, Στέλιο Μαστοράκο και Νίκο Κουφαλιώτη και θα προσφερθεί κρασί της Κάβας Μακρή.

Για τις προβολές στην Αθήνα θα δοθεί μειωμένο εισιτήριο σε όσους φέρουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας της επιλογής τους (τιμή μειωμένου εισιτηρίου 3 ευρώ για το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών 13/12 και 5 ευρώ στον Κινηματογράφο Δαναό 16 & 17/12).