Στη πρώτη ατομική έκθεση που πραγματοποιεί στο Snehta Satellite η εικαστικός Βάλια Παπαστάμου παρουσιάζει έργα που εμφανίζονται ως στιγμιότυπα της σαρκικής διεπαφής που είναι το σώμα (S.Ahmed). Στο ενδιάμεσο υλικότητας και σημασίας, δίπλωσης και αναδίπλωσης, κειμενικότητας (textuality) του δέρματος και υφής (texxturality) των λέξεων, η γραφή μπορεί να ειδωθεί ως δέρμα και το ρούχο ως υιοθετημένο δέρμα (H.Cixous).

Επανεξετάζοντας το βάθος και την επιφάνεια, τα έργα εκθέτουν τρόπους με τους οποίους το δέρμα γίνεται, ανοιχτό να διαβαστεί, ως πολλαπλότητα, την ίδια στιγμή που μπορεί να γίνει αντιληπτό ως το πιο βαθύ πράγμα, όπως αναφέρει ο P.Valery.

Ο τίτλος αντλεί από τη διατύπωση της Cixous σχετικά με το δέρμα του Άλλου στο οποίο γράφω (τον εαυτό μου), σε αυτό που γράφεται ώστε να μην είναι αναγνώσιμο, οπως εκκινεί από το κείμενο του Stendhal:

Φορούσα λευκό αγγλικό παντελόνι από ύφασμα, έγραψα στο εσωτερικό της ζώνης October 16, 1832, I’m going to be fifty (16 Οκτωβρίου 1832, θα είμαι 50 ετών) συντομευμένα έτσι ώστε να μην είναι είναι κατανοητό: I mgo ingt obe 5” (Stendhal, The life of Henry Brulard)

Βάλια Παπαστάμου

Η Βάλια Παπαστάμου (γεν. 1987) έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα με τίτλο «Φωνολογικά Oρυκτά» στο πλαίσιο της διπλής ατομικής έκθεσης ”Two Person Show–Maria Tzanakou & Valia Papastamou” (2017) και στο Two Elephants, Ηράκλειο Κρήτης, με τίτλο ”Come Back to the House Where Nobody Lives”(2016).

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων: “Still Here Tomorrow” (Artworks Fellows 2018), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2018),”Caritas Romana-15 Acts of Devotion”, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ως μέρος του 59ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2018), ”Art Athina 2018”, Ileana Tounta Contemporary Art Center Booth, Ωδείο Αθηνών (2018), ”Impulses of Inalienability”, Eins Gallery, Λεμεσός (2018), ”Rooms 2017 plus”, Kappatos Gallery (2017), ”Rooms 2017”, St George Lycabettus (2017), ”Distant Utopias”, στο πλαίσιο του ”Utopia 500”, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Διπλάρειος Σχολή (2016).

Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του πρώτου προγράμματος της Artworks (2018).

Η Snehta παρακολουθεί στενά όλες τις ενημερώσεις σχετικά με την επιδημία και ενεργεί με μεγάλη υπευθυνότητα στους συνεργάτες, το προσωπικό και τους επισκέπτες της.

Ώρες λειτουργίας της θερινής βιβλιοθήκης.
Δευτέρα: 16:00 – 20:00
Πέμπτη: 16:00 – 20:00