Ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού οι επιβλητικοί The Walkabouts επιστρέφουν στην Ελλάδα και θα εμφανιστούν το

Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Κύτταρο Live, στην Αθήνα. Μια μέρα πριν, στις 27 Ιανουαρίου 2012, το συγκρότημα θα εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theatre.

Η online προπώληση των εισιτηρίων για την Αθήνα ξεκίνησε στα: www.123merch.gr και www.ticketarena.gr ενώ από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια και από τα Public, Metropolis και Ticket House στην εξαιρετική τιμή των 22 ευρώ.

Μοναδική, αισθαντικοί, σκοτεινοί αλλά και κινηματογραφικοί οι The Walkabouts πλησιάζουν τα τριάντα χρόνια σημαντικής καλλιτεχνικής πορείας στο μουσικό στερέωμα και τα γιορτάζουν με την κυκλοφορία του Travels in the Dustland, εφτά χρόνια μετά το Acetylene. Εξάλλου η κυκλοφορία του στάθηκε και αφορμή για μια νέα συνάντηση των The Walkabouts με το ελληνικό κοινό. Το επικά σκοτεινό mood των τραγουδιών του νέου άλμπουμ είναι πλούσιο από «αμερικάνα» αποχρώσεις και μας παρασύρει σε ένα επιβλητικό road trip μέχρι τη «σκονισμένη γη». Μια γη όπου οι ελπίδες και τα όνειρα γλιστρούν πάλι πίσω στην αγριάδα από την οποία προήλθαν.

Ο Chris Eckman αναφέρει συγκεκριμένα την επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας αυτής της δουλειάς αναφέροντας: “… το άλμπουμ αυτό είναι μια μουσική συλλογή και όχι μονάχα μια ιδέα. Θέλαμε τραγούδια και ακούσματα τόσο ορθάνοιχτα όσο και το τοπίο που μας ενέπνευσε. Θέλαμε ένα άλμπουμ τόσο με πειραματική διάθεση όσο και με την ικανότητα να αναδείξει την δύναμή μας ως μουσικούς… Εξάλλου ο λόγος για να κάνουμε νέο άλμπουμ, είναι αυτός ο δίσκος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Με αυτό σαν σκεπτικό λειτουργούμε”. Ο λυρισμός των τραγουδιών του Dustland μας φέρνει εικόνες από τα επιβλητικά τοπία της ερήμου του αμερικάνικου νότου και τις ατελείωτες λεωφόρους που οδηγούν στο Grand Canyon και το Monument Valley σε μία από τις πιο ολοκληρωμένες και γοητευτικές δισκογραφικές παραγωγές που έχουμε ακούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Carla Torgerson και Chris Eckman αποτελούν τους υπαίτιους της δημιουργίας του συγκροτήματος από το 1984 και αποτελούν ίσως τη μόνη μπάντα από το Seattle που δεν ακολούθησε το κίνημα του grunge αν και υπέγραψε στη Sub Pop. Τραγούδια τους όπως το The Light Will Stay On, Life Full of Holes, Nightdrive, Follow me an Angel, Will you Miss me When I am gone γοήτευσαν και με το παραπάνω το ελληνικό κοινό και το αποδεικνύει με τη θέρμη που υποδέχεται το συγκρότημα σε κάθε live στη χώρα μας. Ανάμεσα στους σκληροπυρηνικούς φαν των The Walkabouts συγκαταλέγεται και ο Πάνος Κοκκινόπουλος μιας και πολύ συχνά χρησιμοποιεί τραγούδια του συγκροτήματος στις σειρές του που πάντα αποτελούν το ιδανικότερο soundtrack και ηχητικό background να χρωματίσουν εικόνες και καταστάσεις.

Η ιδιαίτερη σχέση τους με την Ελλάδα φαίνεται και στα τραγούδια τους όπου το 2000 στο Train leaves at eight (Το τραίνο φεύγει στις οχτώ) διασκευάζουν το ομώνυμο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ παράλληλα εμπεριέχονται και πολλές άλλες διασκευές αγαπημένων τους καλλιτεχνών όπως Goran Bregovic, Jacques Brell, Deus, Fabrizio De Andre και άλλους. Διαμάντια της folk, country και indie rock μουσικής αποτελούν τα είκοσιδύο EP και ολοκληρωμένα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει.

Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ταινία του Nickolas Roeg βασισμένη στη νουβέλα του James Vance Marshall, σε ένα εξαντλητικό οδοιπορικό δύο αδελφών στις άγριες ερήμους της Αυστραλίας, όπου αναζητούν φαγητό και λύτρωση και έχουν σαν οδηγητή ςτους έναν Αμπορίτζιναλ ιθαγενή.  Ενώ η μπάντα πήρε την τελική της μορφή με την προσθήκη του Chris Eckman, της Terri Moeller στα ντραμς και του Michael Wells στο μπάσο. Το 2010 έγινε και η προσθήκη του κιθαρίστα Paul Austin που θα τους συνοδεύει σε αυτή την περιοδεία.

Η ιδιαίτερη σχέση τους με την Ελλάδα φαίνεται και στα τραγούδια τους όπου το 2000 στο Train leaves at eight (Το τραίνο φεύγει στις οχτώ) διασκευάζουν το ομώνυμο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ παράλληλα εμπεριέχονται και πολλές άλλες διασκευές αγαπημένων τους καλλιτεχνών όπως Goran Bregovic, Jacques Brell, Deus, Fabrizio De Andre και άλλους. Διαμάντια της folk, country και indie rock μουσικής αποτελούν τα είκοσιδύο EP και ολοκληρωμένα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει. Οι The Walkabouts κατέχουν με τους Tindersticks και τους Calexico μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Ελληνικού μουσικόφιλου κοινού.

The Walkabouts:

Terri Moeller/ drums, percussion, backing vocals
Glenn Slater/ hammond organ, piano, vibes, synthesizer
Michael Wells/ bass guitars & fuzz harp
Carla Torgerson/ vocals, electric guitar, cello, electric kalimba
Paul Austin/ electric & acoustic guitars
Chris Eckman/ songwriting, vocals, electric & acoustic guitars, piano, synthesizer, string arrangements