Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project.

Στο πέμπτο για φέτος “Sound of Color” μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν οι Sébastien Marteau (πνευστά) και Βασίλης Ποδαράς (drums) και στα live visuals, η Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου.

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation, μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι : Arve Henriksen, Eivind Aarset, Θοδωρής Ρέλλος, Σαβίνα Γιαννάτου, Φλώρος Φλωρίδης, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Sébastien Marteau

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νότο της Γαλλίας. Μουσικός, designer, και εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα. Στη μουσική του φαρέτρα συγκαταλέγει το σαξόφωνο, τα πνευστά γενικά, παραδοσιακά έγχορδα καθώς και DIY όργανα δικής του επινόησης. Επιδιώκει τον πειραματισμό, τις αυτοσχεδιαστικές τεχνικές και τις συνεργασίες παντός είδους. Είναι μέλος των XYSM και συνδημιουργός του συνεργατικού καλλιτεχνικού διδύμου των Extra-Conjugale. Τέλος είναι ο άνθρωπος πίσω από το SEBR, ένα γραφιστικό στούντιο που ειδικεύεται σε εικαστικές εκδόσεις.

Βασίλης Ποδαράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των 10. Αποφοίτησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με πτυχίο και μεταπτυχιακό με ειδίκευση Jazz Performance. Το 2012 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο IASJ στο Graz της Αυστρίας ως επίλεκτος φοιτητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους πιο δραστήριους ντράμερ της τζαζ σκηνής στην Ελλάδα έχοντας εμφανιστεί σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ εντός Ελλάδας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, στην Ευρώπη, τη Νέα Υόρκη και την Ασία.

Διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι: Tivon Peniccott, Jd Walter, Dean Bowman, Olivier Témime, Mikko Innanen, Laurant Maur, Manfred Schoof, Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Νικόλας Aναδολής, Δήμος Δημητριάδης, Δημήτρης Βασιλάκης είναι μερικές από τις συνεργασίες του, με εμφανίσεις στο London Jazz Festival, Pori Jazz Festival, Odessajazz festival, Taichung jazz festival κ.α.

Είναι μέλος των ‘the next step quintet’ με τους οποίους κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό Made in new york jazz competition στην κατηγορία ‘small band’, με αποτέλεσμα τη συναυλία του γκρούπ στο Τribeca performing arts centre στη Νέα Υόρκη.

Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Πράξη Επτά” και σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλ/νιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με την υποκριτική, από το 2012 ασχολείται με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων στο χώρο του θεάτρου. Χρησιμοποιώντας κινούμενα γραφικά σε συνδυασμό με αρχειακό υλικό, δημιουργεί διαφορετικούς σκηνικούς χώρους εναρμονισμένους με τον κόσμο κάθε παράστασης. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί στις παραστάσεις: “Killing in the name of ____” (BIOS 2016), “ΣχεδΟν” (Ακαδημία Πλάτωνος 2016), “Ακροβάτες” (Ωδείο Φίλιππος Νάκας 2016), “Stringless” (Bob Theatre Festival 2015), “Ποιος το λέει αυτό που λες;” (Άβατον 2015).