Οι The Sieves και οι Rollands είναι δύο μπάντες που γνωρίστηκαν μέσω της ενασχόλησής τους με την αγγλόφωνη αθηναϊκή σκηνή και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 θα συναντηθούν για να παρουσιάσουν το υλικό τους στην σκηνή του six d.o.g.s.

Μουσική αφετηρία για τους The Sieves ήταν το 2014. Επιστρέφοντας στην Αθήνα από το Λονδίνο, o Γιώργος Πιαδίτης έφερε μαζί του indie rock υλικό και διάθεση, την οποία μοιράστηκαν μαζί του ο Κωστής Παπαγιαννόπουλος στο μπάσο, ο Λάζαρος Καγκελίδης στην κιθάρα, ο Νίκος Μανάτος στα τύμπανα και ο Κωνσταντίνος Τζιαβός στη φωνή.

Μετά τα live στις σκηνές του Ρομάντσου, Kookoo, και Death Disco για το release του πρώτου τους EP, οι The Sieves βρίσκονται ξανά στο στούντιο όπου ηχογραφούν το καινούργιο τους υλικό, πάντα εμπνευσμένοι από τη βρετανική και αμερικανική indie και rock n roll σκηνή απο τα ‘90s μέχρι και σήμερα. Εύηχες μελωδίες στα φωνητικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία – άλλοτε minimal και άλλοτε πιο δυναμικά – είναι συσταστικά που δεν λείπουν ποτέ από τα setlist τους.

Οι Rollands είναι μία τετραμελής alternative indie-rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2012, γράφοντας δικά της κομμάτια με αγγλικό στίχο. Μέσα στην χρονιά θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP.