Η Marta Minujín και η documenta 14, μαζί με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης προσκαλούν το κοινό, τους εκδότες και τους συγγραφείς να προσφέρουν βιβλία για το έργο The Parthenon of Books (O Παρθενώνας των Βιβλίων), αποτελώντας έτσι και οι ίδιοι μέρος του έργου.

Η έναρξη του καλέσματος δωρεάς βιβλίων θα συνοδευτεί από συνέντευξη τύπου με την καλλιτέχνιδα Marta Minujín, τον Adam Szymczyk, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της documenta 14, και τον Juergen Boos, Διευθυντή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στις 2.30 μ.μ. στο χώρο της Agora στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

Έως 100.000 βιβλία από όλο τον κόσμο, απαγορευμένα σήμερα ή στο παρελθόν, χρειάζονται προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο στην κεντρική πλατεία Friedrichsplatz στο Κάσελ, στο ίδιο σημείο όπου το 1933 ρίχτηκαν από τους Ναζί στην πυρά πολυάριθμα βιβλία. Από τα συγκεντρωμένα βιβλία θα κατασκευαστεί τον Ιούνιο του 2017 στο Κάσελ το έργο The Parthenon of Books ως ρέπλικα του ναού της Ακρόπολης των Αθηνών –αισθητικό και πολιτικό ιδεώδες της πρώτης δημοκρατίας του κόσμου. Το έργο είναι ένα σύμβολο αντίστασης στη λογοκρισία, την απαγόρευση των γραπτών και τη δίωξη των συντακτών τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της documenta 14.

Η documenta 14 είναι ιδιαίτερα ευτυχής για την υποστήριξη των εκδοτικών οίκων C.H. Beck, dtv, Hanser Literaturverlage, Kiepenheuer & Witsch, Rowohlt Verlage, S. Fischer Verlag, Suhrkamp Verlage και Ullstein Buchverlage που ανταποκρίθηκαν ήδη γενναιόδωρα στο πρώτο αυτό κάλεσμα, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην πραγματοποίηση του έργου.

Πώς μπορώ να δωρίσω ένα βιβλίο;

Σας καλούμε να συνεισφέρετε στην πραγματοποίηση του έργου δωρίζοντας ένα ή περισσότερα βιβλία.

Μέλη του προσωπικού της documenta 14 θα βρίσκονται στην Αγορά της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης το διάστημα 19 – 23 Οκτωβρίου 2016 για τη συλλογή των βιβλίων. Μπορείτε ακόμη να στείλετε βιβλία μέσω ταχυδρομείου ή  φέρνοντας τα οι ίδιοι στα γραφεία της documenta 14, είτε στην Αθήνα είτε στο Κάσελ, στις παρακάτω διευθύνσεις:

documenta 14


documenta und Museum Fridericianum gGmbH
Attention: The Parthenon of Books
Friedrichsplatz 18
D-34117 Kassel

documenta 14 στο Πάρκο Ελευθερίας
Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
Για το έργο The Parthenon of Books
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας
11521 Αθήνα

documenta 14 στο Πολυτεχνείο

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Αίθουσα Πρεβελάκη
Για το έργο The Parthenon of Books
Πατησίων 42
10682 Αθήνα

Τι είδους βιβλία μπορώ να δωρίσω;

Σε περίπτωση αποριών σχετικά με το τι είδους βιβλία μπορείτε να δωρίσετε, θα βρείτε σχετικές λίστες στην ιστοσελίδα της documenta 14 που μπορούν να σας δώσουν κάποιες πρώτες ιδέες. Κατά τη διάρκεια της συλλογής των βιβλίων, οι λίστες θα ανανεώνονται διαρκώς σε συνεργασία με την καθηγήτρια Dr. Nikola Roßbach, τον επισκέπτη καθηγητή Dr. Florian Gassner και φοιτητές του Πανεπιστήμιου του Κάσελ.

Θα σας παρακαλούσαμε να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα και να την συμπεριλάβετε στη δωρεά των βιβλίων σας. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κάσελ, τα προσφερόμενα βιβλία θα ελεγχθούν, θα επικυρωθούν και θα καταλογογραφηθούν. Η δωρεά περισσότερων αντιτύπων του ίδιου βιβλίου ενθαρρύνεται ρητά.

Η Marta Minujín και η ομάδα της documenta 14 σας ευχαριστούν θερμά για την υποστήριξη.