Στη σκηνή του Χυτηρίου θα βρεθούν οι καλλιτέχνες του The Panagiotara Project και θα παρουσιάσουν γνωστά κομμάτια από την Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014.

Η «Παναγιωταρά» του Yoel Soto (βασισμένη στο γνωστό τραγούδι του Λ. Κηλαηδόνη) έχει επιρροές από πολλά μουσικά είδη: Cumbia, Vallenato από την Κολομβία, Merengue από τη Δομινικανή Δημοκρατία, Charanga, Conga, Timba από την Κούβα, κλασική αλλά και παραδοσιακή ελληνική μουσική με τη χρήση του λαούτου και του κλαρίνου ώστε να αποδοθούν συγκεκριμένες μελωδικές λεπτομέρειες.

Στόχος του «The Panagiotara project« είναι η διαμαρτυρία απέναντι στην ενδοικογενειακή βία και η υποστήριξη στις γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα. Τα έσοδα από την αγορά αυτής της εκδοχής του τραγουδιού, θα προσφερθούν σε οργανώσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Συντελεστές:

Τραγούδι: Martha Moreleon, Μαλού Κυριακοπούλου, Odalis Palma, Εύα Λουκάτου, Rosanna Mailan, Μάρθα Οικονομοπούλου (Mingrelia), Arlyn Del Carmen Gonzalez και η μικρή Αλεξάνδρα Κολαϊτη

Μουσικοί:  Στέλλα Γκούσκου (ηλεκτρικό πιάνο), Miriam Masramon Muntadas (τρομπόνι), Carlos Menendez (κρουστά), Patricia Li (κρουστά) και Yoel Soto (ηλεκτρικό μπάσο)