Το Θέατρο Χώρα, η Grasshopper και η Λυκόφως παρουσιάζουν το The new electric ballroom του Enda Walsh στην σκηνή Μικρή Χώρα, από την Πέμπτη 22 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Θέμις Μπαζάκα και η Ανέζα Παπαδοπούλου, δύο από τις πιο σημαντικές γυναίκες της γενιάς τους, η Μαρία Πανουργιά, μια νεότερη σημαντική ηθοποιός, και ο Παναγιώτης Εξαρχέας, ένας πρωτοεμφανιζόμενος ταλαντούχος νέος, αφήνονται στα χέρια του νεότατου αλλά πολλά υποσχόμενου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, ο οποίος ξεχώρισε με την πρόσφατη σκηνοθεσία του στην παράσταση Ιβάνωφ.

Οι σημαντικοί αυτοί συντελεστές συναντιούνται για να συνθέσουν τα κομμάτια μιας γοητευτικά εφιαλτικής ιστορίας. Δύο αδελφές, έγκλειστες στο σπίτι τους από την εφηβεία, αναπαριστούν και αφηγούνται καθημερινά μια συγκεκριμένη μέρα της ζωής τους, που τους στιγμάτισε πριν σαράντα ολόκληρα χρόνια.

Θεατή και βοηθό σε αυτήν την ατέρμονη αναπαράσταση του παρελθόντος καθιστούν την μικρότερη αδελφή τους δημιουργώντας μια ασφαλή φυλακή μιας ψεύτικης πραγματικότητας. Ένας άντρας θα εισβάλλει ως καταλύτης στον μικρόκοσμό τους και ως αγγελιαφόρος του πραγματικού κόσμου, αλλά θα αποτελέσει κι αυτός έναν δυνατό κρίκο για να συνεχιστεί η ιστορία τους…. Για πάντα. 

Μετάφραση: Γεωργία Ψυχογυιού, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς, Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική: Blaine Reininger, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου, Δραματουργική επεξεργασία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου, Γεωργία Ψυχογυιού, Φωτογραφίες: Ρενέ Ρεβάχ.

Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Ανέζα Παπαδοπούλου. Μαρία Πανουργιά, Παναγιώτης Εξαρχέας.