Είναι μια υπερπαραγωγή με όλη τη σημασία της λέξης και χωρίς ίχνος υπερβολής. Ένα σόου από εκείνα που καταγράφονται στη λίστα με τις σημαντικότερες παραστάσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής ιστορίας διεθνώς.

Αυτό το αποδεικνύει η αδιαμφισβήτητη γλώσσα των αριθμών που το συνοδεύουν από το ξεκίνημα του στο Δουβλίνο, το 1996. Είναι το πρώτο σε εισπράξεις μουσικοχορευτικό σόου στον κόσμο αφού έως σήμερα τα εισιτήρια που έχει κόψει συνολικά υπερβαίνουν το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατέχει επίσης την μοναδική επίδοση των 21 συνεχόμενων παραστάσεων στην ιστορική αρένα του στο Λονδίνο, ενώ τα εισιτήρια των παραστάσεων του εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ σε περισσότερες από 60 χώρες που έχει περιοδεύσει.

Οι πωλήσεις των dvd και των cd του The Lord of the Dance έχουν υπερβεί τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα.

Όσο για τη φαντασμαγορία του σόου δείτε απλώς τι απαιτείται για να ετοιμαστεί μια παράσταση: Για τη μεταφορά του εξοπλισμού χρησιμοποιούνται τέσσερα τριαξονικά φορτηγά με παρελκόμενα.

Σε κάθε σόου υπάρχουν περισσότερα από εκατό χιλιόμετρα καλωδίων, ενώ το βάρος του εξοπλισμού που κρέμεται από την οροφή, για τις σκηνικές ανάγκες της παράστασης, υπερβαίνει τους 20 τόνους χάλυβα.

Μαζί με το θίασο περιοδεύουν μόνιμα 35 τεχνικοί εγκατάστασης και 20 ειδικοί, οι οποίοι επιβλέπουν τα σκηνικά, τα κοστούμια, τους φωτισμούς και τον ήχο των παραστάσεων.

Ταυτόχρονα επιστρατεύονται 35 έως 40 τεχνικοί από τη χώρα φιλοξενίας για το στήσιμο των σκηνικών στο εκάστοτε στάδιο ή θέατρο

Η τεράστια απήχηση που συνάντησε η παράσταση διεθνώς σίγουρα οφείλεται και στο όνομα του δημιουργού του του Michael Fratley.

Γεννημένος στις ΗΠΑ το 1959 από γονείς Ιρλανδούς μετανάστες ο Fratley πέρασε αρκετά καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας, στην Ιρλανδία όπου γνώρισε τους παραδοσιακούς κέλτικους χορούς.

Με αυτούς ως συστατικό στοιχείο και την προσθήκη μοντέρνων χορογραφιών και στιλιστικών στοιχείων, δημιουργήθηκε η παράσταση The Lord of the Dance που είναι το δημοφιλέστερο χορευτικό σόου σε διαρκή περιοδεία, στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου.

INFO
The Lord of the Dance, 18 έως 28 Ιουνίου, γήπεδο Badminton,
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8840600,