Πέντε εικαστικές προτάσεις για την Άνδρο

Στην The Project Gallery πιστεύουμε στις γόνιμες συνεργασίες για αυτό και συμπράττουμε στην έκθεση «The Island within», σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης και Μάθησης «Αδαμαντία» στην Χώρα της Άνδρου.

“The island within”είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης πέντε εικαστικών που παρουσιάζουν την δουλειά τους στην Αίθουσα Τέχνης «Αδαμαντία». Έργα δημιουργημένα με ποικίλα μέσα – ζωγραφική, σχέδιο, εγκατάσταση και βίντεο – δανείζονται ήχους και εικόνες από την φύση της Άνδρου,έχοντας ως αφορμή το τοπίο και την ιστορία της.

Μια σύγχρονη ματιά, μια εικαστική πρόταση για «το νησί μέσα μας» που υπογράφουν οι καλλιτέχνες: Μιχάλης Καραΐσκος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ξένια Μαρλίτση, Alexandra Roussopoulos και Ειρήνη Τατάκη.

Η έκθεση πραγματοποιείται την Αίθουσα Τέχνης και Μάθησης «Αδαμαντία», στο Νειμποριό, στη Χώρα της Άνδρου.

Η The Project Gallery είναι ένας χώρος τέχνης που βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην οδό Νορμανού 3. Οργανώνει και φιλοξενεί μεγάλες ομαδικές και θεματικές εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, καθώς και εικαστικές δράσεις.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή του κέντρου της Αθήνας με την παρουσίαση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, ενώ μέσα από διεθνείς συνεργασίες και πολιτιστικές ανταλλαγές δημιουργούμε γέφυρες μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή και τη διάχυση της ελληνικής τέχνης έξω από τα σύνορα.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Μιχάλης Καραΐσκος