Δυο φορές και έναν καιρό… στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάζονται τα πιο μαγικά Χριστούγεννα του κόσμου. Ο όμορφος χώρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγαλύτερο και πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων, στο Christmas Factory!

Από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου το κορυφαίο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών θεματικό πάρκο εγκαθίσταται στην Τεχνόπολη, μαζί με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη…αυτοπροσώπως, με παιχνιδιάρικα ξωτικά και πολλή φαντασία για να προσφέρει την μαγεία των Χριστουγέννων και να αγκαλιάσει τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Διασκεδαστικά εργαστήρια, απίστευτα παιχνίδια, μαγικές θεατρικές παραστάσεις, μουσική και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες του Christmas Factory!

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Christmas Factory

1.       Ζαβολιάρηδες:

8 άτομα το έσκασαν από το σκανταλιστήριο, κυκλοφορούν παντού και πειράζουν τον κόσμο… κάθε μέρα, όλη μέρα, ανά μία ώρα στη σκηνή!

2.       5  Βοηθοί

Οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη, ο Μανδρακούκος ο Αρχιγαργάρας, ο Τσάρλυ ο Παιχνιδένιος, η Δεπάστα η Γλυκόριζα, ο Τατζίζ κε Τζαζ ο Ηλεκτρόνιος, η Βασίλενα η Χρυσοχέρα κάθε ένας με ξεχωριστό ρόλο και όλοι μαζί για τα Χριστούγεννα, κάθε μέρα μέσα στο χώρο. Αναζητήστε τους για να φωτογραφηθείτε μαζί τους και να σας πουν την περιπέτειά τους από τότε που έπεσαν με το έλκηθρο πάνω στον Παρθενώνα…

3.       Καρικατουρίστας

Καρικατούρες και face painting για μικρούς και μεγάλους, Κυριακές και 29/11, 24/12, 25/12, 31/12, 1/1.

4.       Face Painting

Ζωγραφιές Προσώπου! 28/11, 6/12, 13/12 ,20/12, 26/12, 27/12, 31/12, 1/1, 3/1, 6/1

5.       Ξυλοπόδαροι

Γυρνάνε στο χώρο και σε κοιτάνε…αφ’ υψηλού! Απογεύματα 29/11, 24/12, 25/12, 31/12, 1/1, 6/1.

6.       Yoga Γέλιου

Στη σοφίτα της Τεχνόπολης θα βρίσκεται η ομάδα της yoga γέλιου για να ενεργοποιήσει τους …γαργαλοαδένες σας για να γελάτε συνεχώς καθώς…αυτό είναι το νόημα της ζωής! Καθημερινές τα απογεύματα.

7.       Παιχνίδια Αλάνας

Όταν το παιχνίδι ήταν πραγματική διασκέδαση…χωρίς internet και tablets! Καθημερινές τα απογεύματα.


8.       Μάγος

Close Up Show! Μία από τις εντυπωσιακότερες μορφές της ταχυδακτυλουργίας, που συχνά δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ίδιο το κοινό. Απογεύματα, ΣΚ και 29/11, 24/12, 25/12, 31/12, 1/1, 6/1.


9.       Ακροβατικό Show

Πανιά: Ακροβάτες κρεμασμένοι από πανιά χορεύουν με ριψοκίνδυνες κινήσεις στον αέρα χαρίζοντας μας ένα θέαμα μοναδικό. Φωτιές: Μία συναρπαστική παράσταση που κόβει την ανάσα. Μοναδικές χορογραφίες απόλυτα συγχρονισμένες από επαγγελματίες ζογκλέρ που παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά. Απογεύματα 29/11, 25/11, 27/12, 31/12,1/1


10.   Θεατρικές Παραστάσεις

“Ταξίδι Στον Κόσμο Της Όπερας”, “Πάντα Να Γελάς”, “Παράδοξα Χριστούγεννα”, “Αρλεκινάδα”, “Αισώπου Κόμιξ”,” Ένα Ταξίδι Παραμύθια”.  Για μικρούς και μεγάλους, δωρεάν πρωϊνά και μεσημέρια Σαββατοκύριακα μόνο και  ειδικά τις ακόλουθες ημέρες: 29/11, 24/12, 25/12, 31/12, 1/1, 6/1 | Επίσης: «Ο Εγωιστής Γίγαντας και η Αγάπη του“ διασκευή της Κωνσταντίνας Βαρσάμη βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (απο 29.11 έως 23.12 μόνο πρωινές ώρες) και από 24.12 έως 6.1 πρωί και απόγευμα όλες τις ημέρες.


11.   Καραγκιόζης

Απλός, παλιός και πάντα αγαπημένος… Η Αltamira Kids θα παρουσιάσει τις ακόλουθες 2 παραστάσεις στα πλαίσια του Christmas Factory

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014: «Ο Καραγκιόζης Άγιος Βασίλης» 17:00-18:00

Ο πασάς θέλει να απαγορεύσει στους χριστιανούς να γιορτάσουνε τα Χριστούγεννα. Ο Καραγκιόζης όμως και η παρέα του, εναντιώνονται σε αυτή τη διαταγή και όλοι μαζί, μαζεύουν δώρα για να τα μοιράσουνε σε όλα τα παιδιά!  

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015: « Ο γάμος του Μπάρμπα-Γιώργου» 17:00-18:00

Ο Καραγκιόζης κάνει προξενιό τον θείο του το Γιώργο, με την κόρη του γείτονά του, του κυρ Μιχάλη. Όλα είναι έτοιμα για το γάμο, όταν όμως φτάνει ο γαμπρός δεν το θέλει ούτε η νύφη, ούτε ο πεθερός! Έτσι ο Καραγκιόζης πρέπει να σκαρφιστεί έναν τρόπο να διώξει τον Μπαρμπα-Γιώργο όσο λιγότερο αναίμακτα μπορέσει!!!

 

12.   Christmas Band

 Aπογεύματα…live μπάντα παίζει τις πιο αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων!

13.   Χορωδίες

Η εξαιρετική παιδική χορωδία του Ωδείου Αναγέννηση θα μας επισκεφθεί και θα πλαισιώσει τις εκδηλώσεις του Christmas Factory. Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια!  24.12, 31.12


14.   Συναυλίες


Αγαπημένοι καλλιτέχνες σε live εμφανίσεις για να κάνουν τα Χριστούγεννά μας ακόμα πιο διασκεδαστικά! Στις 8 το απόγευμα τις εξής μέρες:

29/11: Αρετή Kοσμίδου

30/11: String Demons

6/12: Opera Chaotique

7/12: String Demons

13/12: Vanilla Swing

14/12: String Demons

20/12: The Letrafons

21/12: String Demons

24/12: Vanilla Swing

25/12: Johnny Skoulas & Τhe Cosmos Band

26/12: Jazz in Christmas feat. Γιάννα Βασιλείου

27/12: Crazy People Music

28/12: String Demons

31/12: Idra Kayne

1/1: Alex Economou & The Fuse Project

3/1: The Letrafons

4/1: String Demons

6/1: Burger Project

15.   Ραδιόφωνο

Ο σταθμός του Christmas Factory, εκπέμπει κάθε μέρα με σήμα κατευθείαν …από Βόρειο Πόλο. Ο Τατζίζ και Τζαζ έφτιαξε «δορυφόρο – Χριστουγεννοφόρο» πάνω από τη Ελλάδα και παίζει όλη μέρα μουσική!

Οι δράσεις του Christmas Factory

1. Διαδραστικά εργαστήρια Santa’s House

i. Παράσημο… Κατασκευή του παράσημου του Αη Βασίλη με την τεχνική του αργαλειού. Σε επιτραπέζιους αργαλειούς μικρογραφίες τα παιδιά αρχικά μαθαίνουν την τέχνη του αργαλειού και στην συνέχεια σε ειδικά ταμπλώ πλέκουν το παρασημό τους. Στον χώρο θα υπάρχει και ένας παραδοσιακός αργαλειός για διακόσμηση.

ii. Ταχυδρομείο… Τα παιδιά γράφουν το κλασσικό γράμμα στον Αη Βασίλη όμως δεν το ταχυδρομούν φέτος αλλά … το δίνουν τα ίδια στον Αη Βασίλη, συνομιλούν μαζί του και φωτογραφίζονται αγκαλιά.


2. Διαδραστικά εργαστήρια Toys Factory

i. Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού… Στο συγκεκριμένο εργαστήρι, οι επισκέπτες διαλέγουν από ΜΙΑ κάρτα , από σύνολο ΔΕΚΑΕΞΙ κάρτων,  τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων. Το σύνολο των ΤΕΣΣΑΡΩΝ καρτών ανεξαρτήτως συνδυασμού, έχει ως αποτέλεσμα ένα παραμύθι. Έπειτα διαλέγουν από προκαθορισμένα κείμενα αυτά που αντιστοιχούν στις κάρτες με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού παραμυθιού.    

ii. Εργαστήρι Εικονογράφησης Παραμυθιού… Σε συνέχεια της συγγραφής οι επισκέπτες σε αυτό το εργαστήρι εικονογραφούν / ζωγραφίζουν το παραμύθι. Στο τέλος παίρνουν μαζί τους το παραμύθι που οι ίδιοι δημιούργησαν.

3. Διαδραστικά εργαστήρια Sweet Factory

i. Εργαστήριο Σοκολάτας… Τα παιδιά γίνονται ζαχαροπλάστες και με την εκπαίδευση από τους βοηθούς της Δεπάστα Γλυκόριζας από το συντριβάνι σοκολάτας το δικό τους σοκολατάκι επιλέγοντας το σχήμα του ανάμεσα σε διαφορετικά Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Στη συνέχεια και αφού παγώσει μπορούν να το απολαύσουν!

ii. Εργαστήριο ψηφιδωτού… Τα παιδιά κατασκευάζουν με την τέχνη της ψηφιδογραφίας ενα ψηφιδωτό πάνω σε χαρτί με προκαθορισμένο σχέδιο.

4. Διαδραστικά εργαστήρια Digital Christmas

i. e-Factory… Σε αυτό το ηλεκτρονικό εργαστήρι οι επισκέπτες μπορούν να βιντεοσκοπήσουν την δική τους ευχή για τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, την οποία στην συνέχεια θα μπορούν μέσω του site www.thechristmasfactory.gr (ενότητα online ευχές) να την στείλουν μέσω social media ή μέσω e-mail σε όποιον επιθυμούν!  

ii. Ταξιδεύοντας με τον Μάρκο… Τα παιδιά εδώ συμμετέχουν βοηθώντας τον Μάρκο στις περιπέτειες του αρχικά σε μια μεγάλη οθόνη και στην συνέχεια σε tablet διασκεδάζουν ολοκληρώνοντας τις πίστες. Ο «Μάρκος» είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι που έχει δημιουργήσει ελληνική εταιρεία  και απευθύνεται σε ηλικίες 5-12.

5. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

i. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα διεξάγεται σε όλον τον χώρο του Christmas Factory. Περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και προσφέρεται δωρεάν*.

ii. Christmas Factory Radio! Ένα ραδιοφωνικό booth στήνεται στο χώρο του Christmas Factory και πλαισιώνει όλες τις εκδηλώσεις όλη μέρα μουσικά ενώ ακούγεται και μέσω διαδικτύου. Από αυτό θα περάσουν ως guests επώνυμοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

*Η θεατρική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας και η Αγάπη του» παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 και έχει εισιτήριο. Περισσσότερες πληροφορίες για όλο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε ξεχωριστό αρχείο.

 
6. Παιχνίδια Fun Park

i. Ιμάντας Διασκέδασης…Τσουλήθρα 2,5 μέτρων ύψους πάνω στον ιμάντα που μεταφέρει τα παιχνίδια που φτιάχνονται στο Toys Factory. Τα παιδιά με ενα ειδικό σκαφάκι κάνουν 4 τσουλήθρες στην σειρά. Το Παιχνίδι βρίσκεται μέσα στο Toys Factory.

Κόστος: 2,5€                                                      

ii. Κυματιστή τσουλήθρα… Έξω από το εργοστάσιο του Toys Factory μεγαλύτερη σε ύψος και γρηγορότερη από τον ιμάντα διασκέδασης, φτάνει τα 5 μέτρα ύψος.            

Κόστος: 2,5€    

iii. Καρουσέλ… Ένα κλασικό Ιταλικό καρουσέλ με υπέροχη θεματοποίηση, περιμένει όλους τους επισκέπτες για βόλτες νοσταλγικές και παραμυθένιες.                             

Κόστος: 2,5€    

iv. Κούπες … Παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Μπαίνοντας στις κούπες στροβιλίζεσαι με δύναμη. Ένα παιχνίδι που προσφέρει άφθονο γέλιο.                                          

Κόστος: 2,5€    

v. Ρόδα… Η ψηλότερη ρόδα που έχει μπει ποτέ στο κέντρο της Αθήνας φτάνοντας φέτος τα 20 μέτρα. Σε νέο σημείο, προσφέροντας μοναδική θέα από ψηλά, πανοραμικά σε όλο το Christmas Factory αλλά και την Ακρόπολη.                                                                  

Κόστος: 3€

vi. Παγοδρόμιο…Το κλασικό παιχνίδι των Χριστουγέννων όπου οι επισκέπτες φορούν τα παγοπέδιλα τους και τρέχουν στον πάγο!                                                                    

Κόστος: 7€

vii. Συγκρουόμενα…  Απίθανα αυτοκίνητα προσφέρουν απεριόριστες βόλτες και συγκρούσεις.                                                                                                                                            

Κόστος: 3€

viii. Roller Coaster Δράκος… Όπως λέει και το όνομά του, ένα τρένο γρήγορο με πολλές στροφές που προσφέρει άφθονη διασκέδαση μαθαίνοντας στους επισκεπτες πως είναι να πετάς με το… έλκηθρο του Αη Βασίλη!!!                                                                    

Κόστος: 2,5€

ix. Ιππόδρομος… Παιχνίδι για μεγάλους! Το πρώτο Άλογο που θα τερματίσει κερδίζει υπέροχα Χριστουγεννιάτικά δώρα.

Κόστος: 2,5€

x. Αεροπλανάκι… Παιχνίδι για μικρές ηλικίες.                                                               

Κόστος: 2,5€

xi. Τραμπολίνο… Κλασικό, αγαπημένο παιχνίδι.                                                            

Κόστος: 2,5€

7. Χώρος εταιρικών εκδηλώσεων
Η ARIA Fine Catering αναλαμβάνει να οργανώσει την φιλοξενία των εταιρικών και ιδιωτικών εκδηλώσεων ιδιωτών και εταιρειών και να προσφέρει το πιο λαχταριστό μενού, με εκλεκτά εδέσματα με εορταστική εμφάνιση! Για περισσότερες πληροφορίες xmas.aria.gr.
 
8. Εστίαση
Στο «The Christmas Factory» έχουν διαμορφωθεί τρία νέα μεγάλα σημεία παραδοσιακής εστίασης  τηρώντας πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Εδώ,  μπορούν οι επισκέπτες να καθίσουν και να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν το «The Christmas Factory» ούτε για μία ώρα.
 
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες απολαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα, τρυφερά κρεατικά, νόστιμες πατάτες, ζυμαρικά, hot dog, παραδοσιακές πίτες και ζεστό κρασί με την παρέα τους.

Στην Γλυκιά Αγορά του Christmas Factory μικροί και μεγάλοι μπορούν να γευτούν τις γλυκές αλχημείες στο εργοστάσιο γλυκών.

Στικς με πραλίνα, παραδοσιακό υποβρύχιο, παραδοσιακά γλυκίσματα, λαχταριστά μπισκότα, σοκολάτες, παστέλια, λουκούμια είναι μερικά από τα νοστιμότατα μμμμμ! γλυκά.

Η Starkid kids and family events υποστηρίζει:
Τα υποστηριζόμενα Ιδρύματα από το «Μαζί για το Παιδί»
Παιδικά Χωριά ΣΟΣ ( με παρουσία στον χώρο)
Ίδρυμα η Παιδική Στέγη
Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π.
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών
Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος»
Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατα του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)
Οι φίλοι του Παιδιού
«ΠΝΟΗ» – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
Οι Φίλοι της Μέριμνας
Τη «Φλόγα»