Η πολιτιστική ομάδα Ηχόδραμα, παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το χορόδραμα με τίτλο «The cave», που αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα, μέσω μιας σύμπραξης χορού, μουσικής και εικόνας.

Το έργο, θα παρουσιάζεται από τις 10 Μαΐου έως και τις 7 Ιουλίου 2013, στις 21.00.

Η ψεύτικη πραγματικότητα των «σκιών», η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες… δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή

Το έργο είναι δημιουργία της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ, σε συνεργασία με γνωστούς χορογράφους και χορευτές με επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κούβα), απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού του εξωτερικού, της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών χορού της Ελλάδας. Η μουσική είναι αυθεντική, γραμμένη ειδικά για το έργο αυτό. Το video art, μέσω δυνατών εικόνων, προσθέτει στη δραματουργία του έργου.

Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ έχει πολυετή πείρα σε χοροδράματα και έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό www.echodrama.gr.

Συντελεστές:

Δραματουργία: Σέβη Δημητριάδου, Φαίδρα Πισιμίση

Μουσική: Ionnix  (Γιάννης Πισιμίσης)

Επιμέλεια χορογραφιών: Δανιέλα Πισιμίση

Χορογραφίες: Δανιέλα Πισιμίση, Φαίδρα Πισιμίση, Alain Rivero Rodriguez, Γιώργος Νταγιάντας και οι χορευτές της ομάδας

Video Art: TRANSET, Φίλιππος Πανταζόπουλος

Σχεδιασμός-κατασκευή κοστουμιών: Λαμπρινή Κατσαούνου

Επιμέλεια φωτισμού: Λίνος Μεϊτάνης

Χορεύουν:

Alain Rivero Rodriguez

Κατερίνα Αλεξανδράκη

Νώντας Δαμόπουλος

Σμαραλία Καρακώστα

Αργύρης Κουδούνας

Έρη Παπαχαραλάμπους

Δανιέλα Πισιμίση

Φαίδρα Πισιμίση

Χρήστος Ταγρίδης

Τζένη Τοψίδου

Δημήτρης Αντωνόπουλος

Ελένη Γιαννούδη

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. «Αττική», του ΕΣΠΑ 2007-2013

Υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, Γενική Γραμματεία Πολιτισμού