Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, το συγκρότημα THE CAVE CHILDREN θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μεγάλο live επιστρέφοντας στο An Club, ως headliner αυτή τη φορά, με νέα κομμάτια από την επερχόμενη τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά και όλα τα αγαπημένα τραγούδια του Quasiland.

Special guests: Melt Mountain, 7 Odds

Το τετραμελές σχήμα των The Cave Children δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013. Μέλη του σύγχρονου παγκόσμιου ρεύματος της ψυχεδελικής ποπ και μιας αθηναϊκής rock σκηνής που ανθεί, παρουσίασαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς. Ο δίσκος τους,»Quasiland» (2015, Inner Ear Records), απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εκτός συνόρων με κορυφαίες εκείνες των NME, Happy Magazine και Shindig! Magazine. Στην Ελλάδα φιγουράρει στις περισσότερες λίστες κορυφαίων κυκλοφοριών για το 2015.

Άξιοι συνεχιστές του ψυχεδελικού ιδιώματος, οι Cave Children βρίθουν πολλαπλών αναφορών – το να κατατάξει κανείς τον ήχο τους σε ένα μόνο genre δεν είναι εφικτό: Progressive pop, garage rock, ατμοσφαιρικό indie με αναφορές σε κινηματογραφική μουσική και εμφανείς επιρροές από Danny Elfman και Camille Saint-Saens, είναι κάποιοι από τους “τίτλους τιμής” που έχουν χαριστεί στο Quasiland.

Αν και η μουσικοτροπία της μπάντας είναι τέτοια που θα περάσει από ονειρικές μελωδίες σε progressive ξεσπάσματα και από tribal grooves σε εσωτερικές beatliκές μπαλάντες, η ξεκάθαρη κατεύθυνση και επιθυμία όλων των μελών της είναι, στο τέλος, να μένουν ολοκληρωμένα, με την παλιομοδίτικη έννοια, τραγούδια.

Οι The Cave Chidren έγιναν γνωστoί από την underground σκηνή της Αθήνας και από τις πρώτες εξορμήσεις τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Αν και μετρούν μόνο 2 χρόνια πορείας, έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ (ένα εκ των οποίων το Fengaros Festival της Κύπρου) και ως opening acts σε καταξιωμένες μπάντες της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής, όπως οι Radio Moscow και οι Τoy.