The 48 Hour MUSIC Project!

Το μεγαλύτερο μουσικό παιχνίδι ξεκινά στις 14 Μαΐου, με έπαθλο 5.000 ευρώ για τον πρώτο νικητή και αποκλειστική συνεργασία …
με τη Sony Music Entertainment γ…

Το μεγαλύτερο μουσικό παιχνίδι ξεκινά στις 14 Μαΐου, με έπαθλο 5.000 ευρώ για τον πρώτο νικητή και αποκλειστική συνεργασία

με τη Sony Music Entertainment για τον νικητή του ειδικού βραβείου 48 SONY Music Award. Λίγες ημέρες προτού ηχήσουν οι πρώτες νότες του μεγαλύτερου διαγωνιστικού φεστιβάλ μουσικής, οι διοργανωτές του 48 Hour MUSIC Project διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, αλλά και του κοινού, με νέες ιδέες κι εκπλήξεις, που απογειώνουν την αγωνία, μέχρι τη βραδιά της μεγάλης νίκης.

Το 48 Hour MUSIC Project είναι ένα καινοτόμο διαγωνιστικό μουσικό Φεστιβάλ τραγουδιού. Η ιδέα του διαγωνισμού είναι απλή και συναρπαστική, και βασίζεται στη «συνταγή» του απόλυτα επιτυχημένου 48 Hour FILM Project.

Οι νέοι, και όχι μόνο, καλλιτέχνες ή τα συγκροτήματα που θα δηλώσουν υποψηφιότητα θα κληρωθούν το είδος του τραγουδιού ή της μουσικής που θα πρέπει να δημιουργήσουν και καλούνται να το παραδώσουν ολοκληρωμένο μετά από 48 ώρες. Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» φέτος για πρώτη φορά, από τις 14 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2010, με τη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και της ΑΕΠΙ.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ενίσχυση της μουσικής και της δημιουργίας χωρίς φραγμούς μέσα από ένα δημιουργικό «παιχνίδι» με πλούσια δώρα… Τη νικήτρια ομάδα περιμένει χρηματικό έπαθλο 5.000€. Για τις καλύτερες συμμετοχές θα δημιουργηθούν music videos, που θα προβληθούν στο κατεξοχήν μουσικό κανάλι, το MAD TV.

Οι συμμετέχοντες διεκδικούν μια σειρά από ειδικά βραβεία. Ο νικητής του ειδικού βραβείου 48 SONY Music Award θα υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music Entertainment. Τα «Best of 48 ΗΜP Athens», θα κυκλοφορήσουν σε ένα συλλεκτικό CD το οποίο θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά από τη Sony Music και θα διατεθεί σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Metropolis.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο καταξιωμένος συνθέτης και μουσικός παραγωγός Νίκος Πατρελάκης. Το συντονισμό της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού έχει αναλάβει η κορυφαία ερμηνεύτρια της ελληνικής μουσικής σκηνής, κυρία Δήμητρα Γαλάνη. Την Επιτροπή πλαισιώνουν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος, ο μουσικοσυνθέτης παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, το electro pop συγκρότημα MIKRO καθώς και ο Διευθυντής Προγράμματος του BEST Radio Γιώργος Καρκάνης.

Η απονομή των βραβείων και των σημαντικών επάθλων που θα διεκδικήσουν οι καλύτερες συμμετοχές, θα γίνει σε μία κεφάτη τελετή, γεμάτη φώτα και μουσική, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2010, στο METROPOLIS Live Stage. Το συγκρότημα Mikro, θα μας ξεσηκώσουν με τις επιτυχίες τους και θα παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια στο κοινό, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στη βραδιά. Special guest εμφάνιση θα πραγματοποιήσει η Δήμητρα Γαλάνη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Θα ακολουθήσει το μεγάλο 48 Music Party με Dj στα πλατό με τον μοναδικό Νίκο Πατρελάκη στο Live Stage Metropolis.

Η τελετή απονομής θα προβληθεί, μαγνητοσκοπημένη, από το MAD TV. Executive producer είναι o Francesco Vitali και producer ο Christos Siametis.

The 48 Hour Music Project

Από τις 26 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2010, κάτι διαφορετικό και ανατρεπτικό έρχεται να ταράξει τα μουσικά δρώμενα της πόλης. Το πρώτο 48 Hour MUSIC Project, βασισμένο στο ή

Από τις 26 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2010, κάτι διαφορετικό και ανατρεπτικό έρχεται να ταράξει τα μουσικά δρώμενα της πόλης. Το πρώτο 48 Hour MUSIC Project, βασισμένο στο ήδη επιτυχημένο 48 Hour FILM Project, σου δίνει την ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου στη μουσική, αρκεί να το κάνεις γρήγορα: μέσα σε 48 ώρες!

Tη νικήτρια ομάδα περιμένει χρηματικό έπαθλο 5.000 €, δημιουργία music video, ευκαιρία συνεργασίας με γνωστή δισκογραφική εταιρεία, αλλά και ευρεία προβολή της καλλιτεχνικής της δουλειάς. Όμως, ακόμη κι εκείνοι που δεν θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να κάνουν ευρύτερα γνωστό το ταλέντο τους. Για τις καλύτερες συμμετοχές θα δημιουργηθούν video clips, που θα προβληθούν στον κατεξοχήν μουσικό τηλεοπτικό σταθμό, το MAD TV.

Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του 48 Hour MUSIC Project είναι ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Νίκος Πατρελάκης, ενώ το συντονισμό της κριτικής επιτροπής έχει αναλάβει η Δήμητρα Γαλάνη. Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης το συγκρότημα Mikro, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος, ο μουσικός παραγωγός και συνθέτης Μάκης Μουράτογλου, καθώς και ο Γιώργος Καρκάνης, Γεν. Διευθυντής του BEST Radio. Executive producer είναι o Francesco Vitali και producer ο Christos Siametis.

Για να μπεις κι εσύ στο ρυθμό του πιο δυνατού μουσικού παιχνιδιού, του 48 Hour MUSIC Project, συγκρότησε την ομάδα σου, εμπνεύσου τη μελωδία, γράψε το στίχο, ενορχήστρωσε τη σύνθεσή σου, ερμήνευσέ την και παράδωσε το ολοκληρωμένο μουσικό σου θέμα (διάρκειας 2-4 λεπτών), μέσα σε 48 ώρες!

Το παιχνίδι ξεκινά… Έλα στο Κick-Off Event που θα γίνει στις 26 Μαρτίου 2010, για να παραλάβεις μετά από κλήρωση το είδος του τραγουδιού που θα δημιουργήσεις, καθώς και το Golden Key (μία ατάκα, λέξη ή πρόταση), που θα πρέπει υποχρεωτικά να εντάξεις στο κομμάτι σου. Μετά από 48 ώρες (στις 28 Μαρτίου) σε περιμένουμε στο Drop-Off Event, για να υποβάλεις τη σύνθεσή σου προς αξιολόγηση.

Και τα καλύτερα ακολουθούν: στις 7 Απριλίου, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, απελευθέρωσε τη μουσική σου σε ένα live video concert και άρπαξε την ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου σε κοινό και κάμερες. Blow them away!

O μεγάλος νικητής, τα υπόλοιπα βραβεία, καθώς και το βραβείο κοινού, που με ειδική ψηφοφορία θα αναδείξει το αγαπημένο του κομμάτι, θα ανακοινωθούν στις 11 Απριλίου 2010, στο 48 Hour Music Awards Ceremony.