Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση του Θανάση Μαυραντζά «Ταξίδι… μέσα από τα απομεινάρια της δικής μας θάλασσας»

από τις 21 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2012.

Με τη μυρωδιά της αλμύρας ακόμα νωπή πάνω στα έργα του, ο Θανάσης Μαυραντζάς διηγείται το αναπόφευκτο του ταξιδιού. Τα χρώματα της Ελλάδας περιμένουν. Απλώνεις το χέρι σου και σε τραβάν στη βάρκα. Έχεις ανέβει και το κύμα σου έχει δώσει το ρυθμό.

Αφήνεσαι. Βαριά υλικά όπως αφρόξυλα, πλώρες σπασμένων καϊκιών, σχοινιά και άλμπουρα, δρομολογούν ένα ταξίδι σμιλεμένο από τη θάλασσα και το βοριά. Ένα ταξίδι που ακυρώνει όλους τους χάρτες. «Το πιο ωραίο… το πιο ωραίο είναι το επόμενο λιμάνι». Το απάνεμο και ήρεμο αραξοβόλι στο Αιγαίο του μυαλού μας.

Ο Θανάσης Μαυραντζάς γεννήθηκε το 1967 στο Βόλο. Εδώ και χρόνια δημιουργεί πάνω σε ξύλο, σίδερο και καμβά, έργα ζωής. Σπούδασε μηχανολογία και φωτογραφία και εργάζεται ως φωτογράφος. Είναι μουσικός, ψαράς και καπετάνιος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 20:00. Τη βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώνουν με τη μουσική τους οι «M.O.T.He».